Νιγηριανή σεφ επιδιώκει να διαλύσει τα στερεότυπα για τις γυναίκες με χιτζάμπ
Newsroom![](https://cdn.ethnos.gr/resources/images/c38e72f1-0611-4e87-b430-8829c8dde72b.jpg)
Η Νιγηρία είναι σχεδόν μοιρασμένη στη μέση ανάμεσα στον κυρίως χριστιανικό νότο και τον κυρίως μουσουλμανικό βορρά, όπου τα πολιτισμικά πρότυπα συχνά αποθαρρύνουν τις γυναίκες να γίνουν επιχειρηματίες.
Η Ολοκοντάνα, μουσουλμάνα Γιορούμπα από το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, είναι σεφ της ζαχαροπλαστικής για σχεδόν δύο δεκαετίες και πουλάει μπαχαρικά, αλλά λέει ότι ακόμη αντιμετωπίζει προκατάληψη.
"Ως γυναίκα που ντύνεται με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να κάνω τη δεκαπλάσια δουλειά από τη μέση γυναίκα", σημειώνει καθώς ετοιμάζεται για σόου μαγειρικής στο Instagram στο στούντιό της.
"Οι γυναίκες με χιτζάμπ εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται αρνητικά από τον κόσμο. Οι άνθρωποι που ντύνονται όπως είμαι ντυμένη αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση στη Νιγηρία", καταλήγει.
- «Ο θάνατος πολλών διασωθέντων οφείλεται σε εύφλεκτα καύσιμα υλικά»: Τι αναφέρει η συμπληρωματική έκθεση Κοκοτσάκη για τα Τέμπη
- Έγκλημα στο Δαφνί: Συνελήφθη ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε την 44χρονη
- Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Είναι δικτάτορας, σε λίγο δεν θα έχει χώρα»
- Συνεχίζεται το... πάρτι αυθαιρεσίας στη Μύκονο - Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες των κλιμακίων ελέγχου