Κόσμος|06.05.2023 22:05

Εκλογές Τουρκία: Θα γίνει νοθεία στη διαδικασία; Τι απαντάει στο OPEN κορυφαία Τουρκάλα δημοσιογράφος

Newsroom

Στο OPEN και τη Γεωργία Γαραντζιώτη μίλησε η δημοσιογράφος στην Τουρκία, Νεβσίν Μεγκού, για τις επερχόμενες εκλογές στη γειτονική χώρα, αλλά και τη φημολογία περί πιθανής νοθείας στα αποτελέσματα.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία, μετά από 20 χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και την εξωτερική πολιτική της χώρας της, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Γύρω στις 7 - 8 το απόγευμα θα αρχίσουν να λένε "Κερδίσαμε, κερδίσαμε"»

«Πιστεύω ότι στις 14 Μαΐου το απόγευμα, αυτό που πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά νωρίς- όπως είχε κάνει στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη -γύρω στις 7-8 το απόγευμα θα αρχίσουν να λένε «Κερδίσαμε, κερδίσαμε». Πρώτα θα δούμε τις ψήφους που βγήκαν στις περιοχές που προηγείται το κόμμα του Ερντογάν για να μπορέσουν να ανακοινώσουν πρόωρα την νίκη τους και να πουν ότι κέρδισαν. Μετά πιθανότατα ο Πούτιν θα πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν για να του δώσει συγχαρητήρια, όπως και ο Εμίρης του Κατάρ. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σχέδιο του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το σχέδιο του», είπε η Μεγκού.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι, «πιστεύω ότι ήταν αρκετά αυτά τα 20 χρόνια. Με τα πάνω και τα κάτω τους. Μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η στρατηγική στη Μαύρη Θάλασσα είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Ρωσία αποδυναμώνεται από το ρόλο της Τουρκίας στην κεντρική Ασία είναι πάρα πολύ κρίσιμος. Οπότε χρειαζόμαστε μία αλλαγή στην τουρκική κυβέρνηση, με περισσότερο επαγγελματισμό, με τεχνοκράτες, όχι λαϊκούς που δίνουν υποσχέσεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματική κατάσταση. Αν χάσουμε και αυτή τη δοκιμασία, πιστεύω ότι θα χάσουμε πολλά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΤουρκίανοθείαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΡωσίαΜαύρη ΘάλασσαπόλεμοςΟυκρανία