Κόσμος|16.05.2023 23:44

Εκλογές Τουρκία – Ερντογάν: «Ο Κιλιτσντάρογλου δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για καμία ήττα»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις ερωτήσεις του αρχισυντάκτη της εφημερίδας Χουριέτ Αχμέτ Χακάν και της υπεύθυνης της εφημερίδας στην Άγκυρα Χαντέ Φιράτ στη διακαναλική συνέντευξη του Kanal D-CNN Turk, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία.

Εκλογές Τουρκία: «Όλες οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν»

«Δύο λέξεις είναι σημαντικές: σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Αν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, θα υπάρξει ειρήνη και ευημερία στη χώρα. Τι έχουμε υποστεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις συνασπισμού; Η ισχυρή στάση της Λαϊκής Συμμαχίας στη Βουλή μάς κάνει και ως κυβέρνηση πιο δυνατούς», είπε και συνέχισε:

«Όλες οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν. Έγινε ένα πλαστό παζάρι με τις δημοσκοπήσεις. Τελικά, το έθνος μας έκανε την πιο ακριβή δημοσκόπηση στις 14 Μαΐου και το έθνος μου πάλι θα κάνει τη σωστή δημοσκόπηση στις 28 Μαΐου».

Ο Ερντογάν σχολίασε το «χτύπημα του Κιλιτσντάρογλου στο τραπέζι»: «Όταν φοβήθηκε ότι χάνει την καρέκλα του, έφυγε από την κουζίνα και πήγε στο γραφείο. Ο Κιλιτσντάρογλου δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για καμία ήττα. Αντί να επικρίνει τους συμπαίκτες του στο τραπέζι, βγάζει το θυμό του στο τραπέζι».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως το «το CHP είναι το κόμμα των δημοσκοπήσεων, εμείς το κόμμα της κάλπης. Θα πάρουμε εύκολα τις προεδρικές εκλογές».  

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα επισκεφτεί ξανά προεκλογικά τις σεισμόπληκτες περιοχές αυτό το Σαββατοκύριακο, «γιατί δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους ανθρώπους εκεί». Δήλωσε ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις ενόψει της νέας εκλογικής διαδικασίας στις 28 Μαΐου.

Απαντώντας στον ισχυρισμό ότι «χαστούκισε τον εγγονό του» ενώ ψήφιζε την ημέρα των εκλογών, ο Ερντογάν είπε: «Όπως γνωρίζετε, μια εφημερίδα έγραψε ότι “χαστούκισε το παιδί”. Αυτό το παιδί είναι εγγονός μου, εγώ του χαϊδεύω το μάγουλο. Αυτό είναι παραπληροφόρηση, είναι ψέμα».

«Είναι το εγγόνι μου. Παππού “Να έρθω κι εγώ;” μου είπε, “Έλα, γιε μου”, είπα. Το πήρα και εγώ μαζί μου. Εκεί του χάιδεψα το μάγουλο και λένε ότι '”xαστούκισε το μάγουλο του αγοριού”. Μετά από αυτό, όταν έμαθαν ότι ήταν εγγονός μου, ο τίτλος που έδωσαν είναι: “Ο Ερντογάν χαστούκισε ένα παιδί πριν ψηφίσει”. Σε τέτοιο επίπεδο βρίσκεται η παραπληροφόρηση. Γι' αυτό ψηφίσαμε αυτόν τον νόμο», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώρα