Κόσμος|30.05.2023 11:07

Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Δεν θα μπορέσεις ποτέ να κατακτήσεις την Κωνσταντινούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

Στη χθεσινο-βραδινή επετειακή εκδήλωση για την Άλωση που οργάνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου απευθυνόμενος προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να τον κατονομάσει έστειλε μήνυμα «μη κατάκτησης».

«Ούτε εσύ ούτε και οι στημένες δικαστικές αποφάσεις σου θα κατακτήσουν ποτέ την Κωνσταντινούπολη», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως στην πρώτη του ομιλία μετά την νίκη του στις εκλογές που του εξασφάλισε τρίτη προεδρική θητεία και ακόμα πέντε χρόνια στο τιμόνι της Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε «ερωτευμένος με την Κωνσταντινούπολη».

«Απευθύνομαι σε αυτούς που ρωτούν και σε αυτούς που δεν ρωτούν. Εμείς είμαστε πρώτοι και σας αγαπάμε. Εμείς αγαπούμε πολύ την Κωνσταντινούπολη. Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη. Από εδώ ξεκινήσαμε και εδώ συνεχίζουμε τις νίκες. Σας χαιρετώ όλους και θέλω να ξέρετε ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την επιλογή του λαού έχουμε ολοκληρώσει με νίκη και ανάμεσα στις δύο θρησκευτικές γιορτές έχουμε και μία τρίτη γιορτή, την εκλογική νίκη για την οποία ευχαριστώ όλους τους πολίτες», ανέφερε ενώ το πλήθος φώναζε «ένας είναι ο Θεός», δηλαδή το σύνθημα με το οποίο καλούν τους πιστούς στο τζαμί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΚωνσταντινούποληΕκρέμ ΙμάμογλουΤουρκίαεκλογές Τουρκία