Κόσμος|12.03.2019 18:57

Τουρκία: Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Newsroom

Στην τακτική μηνιαία ενημέρωση που παρέχει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η εκπρόσωπος Σεμπνέμ Ακτόπ αναφέρθηκε πάλι στα θέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Εκεί, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα και την επιμέλεια που επιδεικνύει η Τουρκία για την προστασία των δικαιωμάτων της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συνεχίζουμε με περισσή επιμέλεια να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας μας.

Το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει με αποφασιστικότητα να εξασφαλίζει την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου με την ‘Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου’ και να προασπίζει τα δικαιώματα και συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, καθώς επίσης και να προστατεύει και να παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη στα ερευνητικά μας σκάφη και τις πλατφόρμες γεώτρησης που υπηρετούν εθνικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο και να αποτελούν εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο της συνθήκης των εγγυήσεων».

Ανατολική ΜεσόγειοςΤουρκίαΑιγαίο