Κόσμος|11.06.2023 18:57

Χερσώνα: Κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους από Ρώσους - Τι αναφέρει η Μόσχα

Newsroom

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή της Χερσώνας, και ενώ έχουν περάσει μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα την Τρίτη που οδήγησε σε μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης αποκρούσει τρεις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Ζαπορίζια.

Επιπλέον, η  Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέκρουσε μια ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη ενάντια σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που εκτελούσε περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που μεταφέρουν ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.

«Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα ταχύπλοα στο πλοίο Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση, σύμφωνα με την Μόσχα, συνέβη κατά της διάρκεια της νύχτας Σαββάτου-Κυριακής ενώ το ρωσικό πλοίο εκτελούσε την αποστολή του «θωράκισης της ασφάλειας κατά μήκος των διαδρομών των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας».

Αυτοί οι δύο αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΝ, το πλοίο κατάφερε να καταστρέψει όλα τα ουκρανικά σκάφη και το ίδιο δεν υπέστη ζημιές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανίαειδήσεις τώρααεροσκάφοςΡωσία