Κόσμος|16.06.2023 11:08

Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο μετά από 9 μέρες - Έφυγε από το νοσοκομείο σε αναπηρική καρέκλα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πάπας Φραγκίσκος/AP
Πάπας Φραγκίσκος/AP
Πάπας Φραγκίσκος/AP
Πάπας Φραγκίσκος/AP

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε σήμερα το πρωί εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αγκοστίνο Τζεμέλι» της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν επί εννέα ημέρες μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υπεβλήθη.

Ο Ποντίφικας έφυγε από το νοσοκομείο σε αναπηρική καρέκλα και μίλησε με το προσωπικό του νοσοκομείου και πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. 

Χθες ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε ότι «το ιατρικό προσωπικό ενημερώνει πως ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκουράστηκε καλά, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κλινική του πορεία εξελίσσεται κανονικά. Οι αιματοχημικές εξετάσεις βρίσκονται στο φυσιολογικό εύρος.

Ο Πάπας  χθες συναντήθηκε με την ομάδα που ανέλαβε το χειρουργείο του. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Claudio Giuliodori, Γενικό Εκκλησιαστικό Βοηθό του Καθολικού Πανεπιστημίου, και τον Don Nunzio Currao, Πνευματικό Βοηθό του προσωπικού της Πολυκλινικής και αργότερα, με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Fondazione Policlinico Gemelli, με τον Πρόεδρο, κ. Carlo Fratta Pasini, και τον Πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Franco Anelli, μαζί με τα όργανα διοίκησης της Πολυκλινικής, με τον Γενικό Διευθυντή, Καθηγητή Marco Elefanti.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

χειρουργείοειδήσεις τώραΠάπας ΦραγκίσκοςΡώμη