Κόσμος|14.03.2019 13:43

Καθόλου... κότες - Όρμησαν και σκότωσαν αλεπού!

Newsroom

Ένα αξιοπερίεγο περιστατικό, το οποίο έχει επιστημονική εξήγηση, συνέβη στη Γαλλία, όπου μια «συμμορία» από κότες σκότωσε μια αλεπου!

Η αλεπού πιθανώς μπήκε στο ορνιθοτροφείο που βρίσκεται σε γεωργική σχολή ξημερώματα την περασμένη εβδομάδα και παγιδεύτηκε μέσα από αυτόματες πόρτες, οι οποίες  κλείνουν όταν κλείνουν οι εγκαταστάσεις.

Οι μαθητές στο σχολείο Le Gros Chêne στη Βρετάνη ανακάλυψαν το σώμα της αλεπούς το επόμενο πρωί όταν έκαναν έλεγχο στα κοτόπουλα.

«Εκεί, σε μια γωνία, βρήκαμε αυτή τη νεκρή αλεπού», δήλωσε στο AFP ο Πασκάλ Ντανιέλ, επικεφαλής της Γεωργικής σχολής. «Υπήρχε ένα ένστικτο αγέλης και της επιτέθηκαν με τα ράμφη τους». Το ένστικτο επιβίωσης μετέτρεψε τα πουλερικά από θηράματα σε θηρευτές και έτσι κατάφεραν να λειτουργίσουν ομαδικά και να σκοτώσουν την αλεπού!

Το βιολογικό αγρόκτημα ελευθέρας βοσκής έχει ένα κοτέτσι που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και οι κότες ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έξω από αυτό εάν δεν κλωσούν.

Την τελευταία φορά που μια αλεπού επισκέφτηκε ένα από τα κοτέτσια του σχολείου, πριν από ένα περίπου χρόνο, οι κότες δεν ήταν τόσο γενναίες όσο τώρα.

κότεςΓαλλίααλεπού