Κόσμος|01.07.2023 14:40

«Είπε στον άλλο αστυνομικό να τον πυροβολήσει»: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ - Παραμένει στο χάος η Γαλλία

Newsroom

Σε αναβρασμό η Γαλλία εδώ και πολλά 24ωρα, μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν 1.311 άτομα, με τον αριθμό να είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις συλλήψεις 875 ατόμων που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη νύκτα. 

Ενόψει της κηδείας του 17χρονου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (1/7), οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι αυξημένες, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ακόμα και κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του τρίτου επιβάτης του ΙΧ υποστηρίζει πως ο ένας αστυνομικός προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονο.

«Πυροβολήστε τον»

«Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε “σβήσε τη μηχανή αλλιώς θα σε πυροβολήσω”. Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ. Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου το βάζει ένα όπλο στον κρόταφο και λέει “μην κουνηθείς αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι”.Ο δεύτερος αστυνομικός λέει “πυροβολήστε τον”. Ο πρώτος αστυνομικός του ξαναέδωσε μία γροθιά. Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος τη μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα».

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος συνοδηγός, μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ, είπε ότι τη Δευτέρα θα εμφανιστεί στη Δικαιοσύνη και ότι θα παρευρεθεί στην κηδεία του θύματος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΓαλλίααστυνομική βίαθάνατος