Κόσμος|07.07.2023 10:45

Σοκαριστικό έγκλημα στην Αργεντινή: 13χρονος γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον κολλητό του

Newsroom

Ένα 13χρονο αγόρι στην Αργεντινή ομολόγησε ότι γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον 14χρονο κολλητό του, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 14χρονος Χόακιν εξαφανίστηκε στις 29 Ιουνίου και ο τελευταίος που τον είδε ζωντανό ήταν ο 13χρονος παιδικός του φίλος.

Βρήκαν τη σορό του τα ξαδέλφια του στο εγκαταλελειμμένο σπίτι 

Τα δύο αγόρια καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας να περπατάνε το ένα δίπλα - δίπλα και να μπαίνουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μετά από λίγο ο 13χρονος βγαίνει από το σπίτι του μόνος του και επιστρέφει στο σχολείο.

Ο 13χρονος επί δύο μέρες έλεγε ψέματα στις Αρχές αναφορικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο Χοακίν, την ώρα που η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του. Μετά από τρεις μέρες, ένας γείτονας με δύο ξαδέλφια του Χόακιν εντόπισαν τη σορό του παιδιού μέσα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Ήταν σαν ταινία τρόμου

«Περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του όταν μπήκαμε στο σπίτι. Μόλις περάσαμε την είσοδο είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέλφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε ο γείτονας.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Χοακίν είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία ήταν τόσο βίαια που πιθανότατα είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριάια.

Ασαφές το κίνητρο δολοφονίας

Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει ασαφές. «Δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε αλλά δεν έχω απαντήσεις» είπε ο πατέρας του 14χρονου Χοακίν.

«To αγόρι είναι ψυχοπαθής. Ήταν παιδικός φίλος του Χοακίν. Πήγαιναν μαζί στο δημοτικό σχολείο. Ήταν στα πάρτι γενεθλίων ο ένας  του άλλου», ξέσπασε η μητέρα του 14χρονου και εκτίμησε ότι ο 13χρονος ίσως ήταν ερωτευμένος με τον γιο της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αργεντινήανήλικοςδολοφονίαειδήσεις τώρα