Κόσμος|17.07.2023 09:40

Στους 39 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Νότια Κορέα - Τουλάχιστον 13 σοροί ανασύρθηκαν από τη σήραγγα που είχε αποκλειστεί

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Νότια Κορέα/AP
Νότια Κορέα/AP
Νότια Κορέα/AP
Νότια Κορέα/AP
Νότια Κορέα/AP

Τουλάχιστον 13 πτώματα ανέσυραν οι αρχές της Νότιας Κορέας από σήραγγα που είχε πλημμυρίσει στην πόλη Τσεονγκτζού.

Το βράδυ του Σαββάτου (15/7), ορμητικά νερά από την όχθη ενός ποταμού χύθηκαν στην υπόγεια διάβαση της πόλης, παγιδεύοντας ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους και επιβάτες σε λεωφορείο.

Η Νότια Κορέα επλήγη από ακραίες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος. Συνολικά 39 άτομα έχασαν τις ζωές τους, ενώ άλλοι 9 εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι

Οι οικογένειες των θυμάτων λένε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί εάν οι τοπικές αρχές αντιδρούσαν αποτελεσματικά. Αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, το γραφείο αντιπλημμυρικών πλημμυρών είχε εκδώσει προειδοποίηση για τα ανησυχητικά επίπεδα των υδάτων και ως εκ τούτου η κυκλοφορία γύρω από την περιοχή της σήραγγας έπρεπε να εκτραπεί.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στην ορεινή περιοχή North Gyeongsang, όπου οι κατολισθήσεις παρέσυραν ολόκληρα σπίτια.

βροχοπτώσειςπλημμύρεςκατολισθήσειςΝότια Κορέαειδήσεις τώρα