Έκαψαν ξανά το Κοράνι στη Σουηδία: Το πάτησαν και του έβαλαν φωτιά μπροστά στο Κοινοβούλιο της Στοκχόλμης
NewsroomΈκαψαν ξανά αντίτυπο του Κορανίου στη Σουηδία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Στοκχόλμη, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Σουηδίας και χωρών της Μέσης Ανατολής για περιστατικά βεβήλωσης του Κορανίου.
Ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ ποδοπάτησαν αντίτυπο του Κορανίου και στη συνέχεια το έκαψαν, όπως είχαν κάνει στο τέλος του Ιουνίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά στο μεγάλο τέμενος της σουηδικής πρωτεύουσας.
Αυτές οι πράξεις έχουν προκαλέσει κύμα οργής και διαμαρτυριών ενώ έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή.
Απελάθηκε Σουηδή πρεσβευτής
Την ίδια ώρα, στη Βαγδάτη, εκατοντάδες Ιρακινοί εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας.
Η Σουηδή πρεσβευτής απελάθηκε από το Ιράκ και το Ιράν άφησε να εννοηθεί πως δεν θα δεχθεί νέο πρεσβευτή της σκανδιναβικής χώρας στο έδαφός της. Η Σουηδία έδωσε εντολή στις 27 Ιουλίου σε 15 κρατικά σώματα και υπηρεσίες να «εντατικοποιήσουν τις εργασίες τους», υπό την αιγίδα των υπηρεσιών ασφαλείας.
Αυτές οι καταστροφές του ιερού βιβλίου του ισλάμ «έχουν αυξήσει τους κινδύνους για τη Σουηδία», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον στο Instagram.
Την Κυριακή, η γειτονική Δανία ανακοίνωσε ότι θέλει να περιορίσει πιθανές νέες διαδηλώσεις όπου σχεδιάζεται βεβήλωση του Κορανίου, επικαλούμενη προβλήματα ασφαλείας που ενέχουν αυτές.
Σύμφωνα με το δανέζικο υπουργείο Εξωτερικών, οι διαδηλώσεις έχουν «φθάσει σε ένα επίπεδο όπου η Δανία, σε πολλές περιοχές του κόσμου, θεωρείται χώρα που διευκολύνει την προσβολή και την υποτίμηση πολιτισμών, θρησκειών και παραδόσεων άλλων χωρών»
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες