Κόσμος|17.08.2023 17:26

Τρόμος στον αέρα: Πιλότος κατέρρευσε και πέθανε στην τουαλέτα αεροσκάφους, 3 ώρες μετά την απογείωση

Newsroom

Ένα τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης της LATAM Airlines από το Μαϊάμι στο Σαντιάγο της Χιλής, καθώς ο πιλότος κατέρρευσε και πέθανε μέσα στην τουαλέτα του αεροσκάφους. Το περιστατικό έλαβε χώρα 3 ώρες μετά την απογείωση. Ο κυβερνήτης Ivan Andaur ήταν ένας έμπειρος πιλότος με 25 χρόνια πτήσεων στο ενεργητικό του.

Η πτήση, που μετέφερε 271 επιβάτες, ήταν με ένα Boeing 787-9 Dreamliner και βρισκόταν ήδη στον αέρα για τρεις ώρες πριν ο κυβερνήτης αρχίσει να αισθάνεται αδιαθεσία.

Όπως αναφέρει το Simple Flying, το πλήρωμα χορήγησε αμέσως επείγουσα θεραπεία στον κυβερνήτη Andaur μόλις κατέρρευσε. Η πτήση, με την ονομασία LA505, εκτράπηκε γρήγορα προς το διεθνές αεροδρόμιο Tocumen της Πόλης του Παναμά. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Andaur κηρύχθηκε νεκρός κατά την προσγείωση.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Μαϊάμι στις 10:11 μ.μ. τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης ένας αναπληρωτής κυβερνήτης και ένας πρώτος αξιωματικός κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Ο όμιλος LATAM Airlines εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει το τραγικό συμβάν: «Ο όμιλος LATAM Airlines αναφέρει ότι η χθεσινή πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen του Παναμά λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος διοίκησης. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν σωτήρια βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς απεβίωσε».

αεροσκάφοςπτήσηαεροπλάνοπιλότοςειδήσεις τώρα