Κόσμος | 25.08.2023 11:45

Μυστήριο στη Γερμανία: Εντοπίστηκε «λυκάνθρωπος» σε δάσος της χώρας – Δημοσιεύθηκε φωτογραφία του

Newsroom

Οι θολές φωτογραφίες ενός ατημέλητου άνδρα που κρατάει ένα «δόρυ» σε ένα γερμανικό δάσος έχουν προκαλέσει συζητήσεις ότι οι ιστορίες για έναν «λυκάνθρωπο» που περιφέρεται στην περιοχή Harz μπορεί να είναι αληθινές.

Πεζοπόροι κατάφεραν να τραβήξουν δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν γυμνό και ατημέλητο άνδρα καθισμένο σε έναν βράχο. Στο αριστερό του χέρι σφίγγει ένα μακρύ ραβδί, ενώ χρησιμοποιεί ένα άλλο εργαλείο στο δεξί του χέρι για να ξύσει την επιφάνεια του βράχου.

Η Gina Weiss και ο σύντροφός της Tobi υποστηρίζουν ότι τράβηξαν αυτά τα στιγμιότυπα με τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια μιας βόλτας κάτω από μια σειρά από σπηλιές από ψαμμίτη εντός του Εθνικού Πάρκου Harz την Τρίτη.

«Εντοπίσαμε τον "άνθρωπο-λύκο" καθώς φτάναμε στις σπηλιές από ψαμμίτη», μοιράστηκε η κ. Βάις με τη γερμανική ταμπλόιντ Bild. «Ήταν στην κορυφή μιας από τις σπηλιές και κρατούσε ένα μακρύ ξύλινο ραβδί σαν δόρυ».

«Δεν έστρεψε ποτέ το βλέμμα του από πάνω μας και δεν είπε ούτε μια λέξη», αφηγήθηκε, αποκαλύπτοντας ότι η συνάντηση διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

«Φαινόταν ακάθαρτος και η συμπεριφορά του θύμιζε προϊστορική φιγούρα από βιβλίο ιστορίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Bild, σποραδικές εμφανίσεις του συγκεκριμένου ατόμου έχουν προκύψει από το 2015. Οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει στοιχεία ότι κάποιος άναβε φωτιές και κατασκεύαζε υποτυπώδη καταφύγια μέσα στο δάσος.

Ωστόσο, ένας εθελοντής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ενημέρωσε την Telegraph ότι δεν είχαν παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο στο δάσος. Θεώρησαν την αφήγηση «παράλογη» και υπέθεσαν ότι οι εικόνες μπορεί να είναι «φάρσα».

Δεδομένου ότι το ένα τρίτο της έκτασης της Γερμανίας καλύπτεται από πυκνά δάση, περιστασιακά εμφανίζονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μαρτυρίες για ερημίτες που συντηρούνται από τη γη.

Οι σύγχρονοι θρύλοι που συνδέονται με αυτά τα δάση, τα οποία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολυάριθμα αγαπημένα παραμύθια των Γερμανών αδελφών Γκριμ, ασκούν ισχυρή επιρροή στη συλλογική φαντασία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, εμφανίστηκαν αναφορές για ένα λιοντάρι που περιπλανιόταν στα δάση έξω από το Βερολίνο. Αυτό προκάλεσε σημαντική προσοχή για αρκετές ημέρες, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι το πλάσμα ήταν αγριογούρουνο.

Γερμανίαειδήσεις τώραδάσος