Κόσμος|06.09.2023 10:24

Σοκ στις ΗΠΑ: 14χρονος πέθανε αφού έφαγε καυτερά πατατάκια σε πρόκληση του TikTok

Newsroom

Απαντήσεις για τον θάνατο του 14χρονου Χάρη, που κατέληξε την Παρασκευή στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, αφού έφαγε καυτερά πατατάκια, αναζητεί η οικογένεια του.

Η αιτία θανάτου του αγοριού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, η οικογένεια τους πιστεύει πως υπάρχει κάποια σύνδεσή με τα πατατάκια της εταιρείας Paqui, που είχε φάει.

Η μητέρα του αγοριού ειδοποιήθηκε ότι ο γιος της παραπονιόταν για έντονους πόνους στο στομάχι , αφού έφαγε τσιπ τορτίγιας που του έδωσε ένας συμμαθητή  του. Η ίδια τον επέστρεψε στο σπίτι και ο 14χρονος σταδιακά άρχισε να εμφανίζει βελτίωση, αλλά γύρω στις 16.30 η υγεία του επιδεινώθηκε. Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

H πρόκληση που έχει γίνει viral στο Tik Tok

Η εταιρεία Paqui από το 2016 έχει ξεκινήσει μια πρόκληση που κάνει θραύστη στο tik tok.  Αναλυτικότερα, προκαλεί τους καταναλωτές να βιντεοσκοπήσουν τον εαυτό τους να τρώνε καυτερά τσιπ, με νικητή να αναδεικνύεται όποιος αντέξει περισσότερη ώρα χωρίς να πιει κάτι. 

Οι συμμετέχοντες αναφέρουν ως επί το πλείστον δάκρυα ή πόνο στο στομάχι. Ωστόσο, σε ένα λύκειο της Τζόρτζια χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο για να παραλάβει  μαθητή που προσπάθησε να συμμετάσχει στην πρόκληση. Στην Καλιφόρνια αρκετοί μαθητές που συμμετείχαν στην πρόκληση αρρώστησαν, με αποτέλεσμα τα σχολεία να βγάλουν σχετική ανακοίνωση. 

Πάντως, αν επιβεβαιωθεί από τη νεκροψία-νεκροτομή ότι ο θάνατος του αγοριού συνδέεται με τα πατατάκια θα είναι πρώτος που καταγράφεται. 

νεκρόςανήλικοςειδήσεις τώραπρόκλησηΗΠΑ