Κόσμος|10.09.2023 18:45

Ερντογάν: «Οι θάλασσες έχουν μετατραπεί σε τάφους προσφύγων - Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον κόσμο»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των G20 στην Ινδία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσφυγική κρίση που βιώνει ο κόσμος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι θάλασσες έχουν γίνει τάφοι προσφύγων».

«Ως χώρα που βίωσε την καταστροφή του αιώνα πριν από 6 μήνες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Μαροκινούς αδελφούς και αδελφές μας με όλα μας τα μέσα», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, αναφερόμενος και στην κλιματική κρίση.

Ο Ερντογάν είπε: «Συζητήσαμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Οι παγκόσμιες κλιματικές κρίσεις συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον κόσμο, το κοινό μας σπίτι. Εκατομμύρια άνθρωποι από την Αφρική έως την Ασία εργάζονται και ιδρώνουν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες».

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι: «Ως Τουρκία, αντιδρούμε σε αυτές τις αδικίες και πιστεύουμε ότι ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός. Προστατεύουμε περισσότερα από 4 εκατομμύρια θύματα που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας. Ο κόσμος όπου λαμβάνει χώρα η προσφυγική κρίση δεν εμπιστεύεται κανέναν. Οι θάλασσες έχουν μετατραπεί σε τάφους προσφύγων».

πρόσφυγεςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνμετανάστεςειδήσεις τώρα