Κόσμος|16.09.2023 08:29

Η Βρετανία απαγορεύει τη ράτσα σκύλων XL Bully μετά από περιστατικά επιθέσεων - Διαφωνούν οι φιλοζωικές

Newsroom

Με τα σκυλιά ράτσας XL Bully... τα βάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μετά από σειρά επιθέσεων σε ανθρώπους τις τελευταίες μέρες, εκ των οποίων μία θανατηφόρα. Η συγκεκριμένη ράτσα XL Bully είναι υπεύθυνη για το 50% των επιθέσεων σε ανθρώπους και σκυλιά στη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τα αμερικανικά XL Bully σκυλιά μέχρι το τέλος του έτους.

Η απαγόρευση ανακοινώθηκε αφότου η Υπηρεσία Ασθενοφόρων στα Δυτικά Μίντλαντς στην Αγγλία, ανακοίνωσε το πρωί ότι ένας άνδρας πέθανε μετά από επίθεση σκύλου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν λίγο μετά τις 15:00 της Πέμπτης για να αναφέρουν ότι ένας άνδρας υπέκυψε από θανατηφόρα τραύματα που δέχτηκε από δύο σκυλιά.

Ποιες ράτσες απαγορεύονται στην Βρετανία

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις παράνομες ράτσες σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο: το Pit Bull terrier, το Japanese Tosa, το Dogo Argentino και το Fila Brasileiro. Με τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης στην απαγορευτική λίστα θα μπει και η αμερικανική ράτσα XL Bully

Ο νόμος απαγορεύει την ιδιοκτησία, την αναπαραγωγή, την πώληση και την ανταλλαγή καθώς και τη διαφήμιση για πώληση Αυτά τα σκυλιά θεωρούνται επικίνδυνα επειδή είχαν αρχικά εκτραφεί για την ικανότητα τους να μάχονται.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν καθώς υποστηρίζουν ότι είναι λανθασμένη η προσέγγιση απαγόρευσης ράτσας σκύλων και ζητούν να μπουν αυστηρά μέτρα και κανόνες στους ιδιοκτήτες για την εκπαίδευση των σκύλων τους.

σκύλοςΜεγάλη Βρετανίαειδήσεις τώραΡίσι Σούνακ