Κόσμος|30.09.2023 00:32

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επιπλέον ανάπτυξη δυνάμεων στο Κόσοβο μετά τις νέες αιματηρές επιθέσεις

Newsroom

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «εξουσιοδότησε την ανάπτυξη επιπλέον δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης» στο Κόσοβο.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσες επιπλέον δυνάμεις θα αναπτυχθούν, ούτε από ποιες χώρες-μέλη της Συμμαχίας.

Αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο βόρειο Κόσοβο έχουν προκαλέσει διεθνείς ανησυχίες για κλιμάκωση της βίας στην ευαίσθητη περιοχή, με τo Kόσοβο και τη Σερβία να ανταλλάσσουν κατηγορίες για τα γεγονότα.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Κυριακής περίπολος της συνοριακής αστυνομίας του Κοσόβου παρατήρησε ότι δύο φορτηγά τα οποία δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί κάθετα σε δρόμο που οδηγεί προς το χωριό Μπάινσκο. Ζήτησε ενισχύσεις και όταν έφτασαν αλλά τρία περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες από την κατεύθυνση του χωριού. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ο ένας εκ των οποίων λίγο αργότερα κατέληξε, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την ένοπλη επίθεση κατά των αστυνομικών και κατηγόρησε «εγκληματικές ομάδες που ελέγχονται από το Βελιγράδι».


επιθέσειςΚόσοβοΝΑΤΟΣερβίαειδήσεις τώρα