Καναδάς: Αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές - Ευθανασία στο ζώο
NewsroomΕπίθεση από αρκούδα γκρίζλι δέχθηκαν δύο άνθρωποι δέχθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ της Αλμπέρτα του Καναδά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Πάρκων της χώρας, βρέθηκαν νεκροί.
Σε ανακοίνωσή της η Parks Canada σημειώνει ότι, αργά την Παρασκευή (29/09) έλαβε ειδοποίηση από συσκευή GPS που υποδείκνυε ότι σημειώθηκε επίθεση αρκούδας στο Εθνικό Πάρκο, στην κοιλάδα του ποταμού Red Deer.
Ευθανασία στο άτυχο ζώο
Εκείνη τη στιγμή οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη χρήση ελικοπτέρου. Η ομάδα ανταπόκρισης ταξίδεψε πεζή όλη τη νύχτα στην τοποθεσία, όπου εντόπισε τα δύο θύματα. Όπως έγινε γνωστό, η άτυχη αρκούδα που είχε επιθετική συμπεριφορά υποβλήθηκε σε ευθανασία ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες, φιλοξενούνται αρκούδες γκρίζλι αλλά και μαύρες.
- Η ΕΕ δεν θα μείνει αμέτοχη: Σχεδιάζει περιορισμούς... τύπου «Τραμπ» σε εισαγωγές τροφίμων
- Το ethnos.gr στον Βοτανικό: Η πρόοδος των τελευταίων 10 μηνών, η αλλαγή στο κολυμβητήριο και ο ρεαλιστικός στόχος των εγκαινίων
- Αγωνία για 21χρονο τουρίστα στα Χανιά: Χάθηκαν τα ίχνη του στο Φαράγγι της Σαμαριάς
- Έρχεται το... «Δεν μου αρέσει» στο Instagram; Θα φαίνεται όταν το πατάμε σε αναρτήσεις;