Κόσμος|02.10.2023 19:48

Ξεκίνησε η δίκη του Τραμπ: Χαρακτήρισε την εισαγγελέα «ρατσίστρια» και τον δικαστή «απατεώνα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
δίκη Ντόναλντ Τραμπ/AP
δίκη Ντόναλντ Τραμπ/AP
δίκη Ντόναλντ Τραμπ/AP
δίκη Ντόναλντ Τραμπ/AP
δίκη Ντόναλντ Τραμπ/AP

Στο δικαστήριο έφτασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που κατηγορείται ότι διόγκωσε τα περιουσιακά του στοιχεία για να εξασφαλίσει συμβόλαια και χρηματοδότηση.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν τοποθετήσει κιγκλιδώματα  γύρω από το δικαστήριο, καθώς διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έχουν συγκεντρωθεί εκεί και ζητούν τη φυλάκιση του Τραμπ.

«Δίνεται συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών όλων των εποχών», δήλωσε ο Τραμπ κατά την άφιξη του στο δικαστήριο.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η οικονομική του κατάσταση είναι «εκπληκτική» και χαρακτήρισε την εισαγγελέα, που είναι αφροαμερικανή, «ρατσίστρια».

Μία ημέρα πριν τη δίκη, ο Τραμπ είχε δηλώσει «θα πάω στο δικαστήριο αύριο το πρωί για να παλέψω για το όνομα και τη φήμη μου ενάντια σε μια διεφθαρμένη και ρατσίστρια Γενική Εισαγγελέα, τη Λετίθια Τζέιμς, η οποία έκανε εκστρατεία για να "πιάσει τον Τραμπ"», έγραψε.

Σε  αναρτήσεις του, πάλι,  χαρακτήρισε τον δικαστή Άρτερ Ενγκορόν «απατεώνα» και υποστήριξε ότι υποτιμά την αξία της έπαυλης του στη Φλόριντα.

«Αποτιμά το Mar-a-Lago, στο Palm Beach της Φλόριντα, στα 18 εκατομμύρια δολάρια, όταν αξίζει 50 έως 100 φορές αυτό το ποσό. Είναι ΑΠΑΤΗ για να παρέμβουν στις εκλογές. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!! Τα λέμε στο δικαστήριο - Δευτέρα πρωί», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η New York AG James κατηγόρησε τον Τραμπ, τους γιους του και τον Οργανισμό Τραμπ ότι διόγκωσαν την αξία της αυτοκρατορίας των ακινήτων του έως και 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

δίκηΗΠΑΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώρα