Κόσμος|08.10.2023 12:50

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών τουριστών - Αναφορές για τρεις νεκρούς

Newsroom

Ένοπλη επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών σημειώθηκε στην Αίγυπτο

Όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην πόλη της Αλεξάνδρειας σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν Αιγύπτιο, τον ξεναγό τους.

Το τηλεοπτικό κανάλι Extra News, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας, επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος ανέφερε ότι ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε στην επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην Στήλη του Πομπήιου στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης συνελήφθη.

Ο αστυνομικός βρισκόταν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας όταν ξαφνικά άρχισε να πυρβολεί αδιακρίτως, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό ιδιωτικό κανάλι της Αιγύπτου Extra News TV.

Το δίκτυο μετέδωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «νομικές διαδικασίες» μετά τη σύλληψη του αστυνομικού. Δεν υπάρχει ακόμη σχόλιο από τις αιγυπτιακές αρχές σχετικά με την επίθεση, την πρώτη του είδους με στόχο Ισραηλινούς εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, για την οποία το Ισραήλ δεσμεύτηκε για «ισχυρή εκδίκηση». 

νεκροίΙσραήλειδήσεις τώραπυροβολισμόςΑίγυπτοςτουρίστες