Κόσμος|09.10.2023 10:31

Η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος χτυπά τη Λωρίδα της Γάζας σε ζωντανή σύνδεση - Συγκλονιστικό βίντεο

Newsroom

Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των ενόπλων «μαχητών» της Χάμας και των ισραηλινών δυνάμεων. Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα πόλεμο και εξαπολύει πλήρη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνολικά περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Πάνω από 500 στόχοι», θέσεις της Χαμάς, επλήγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα σε αεροπορικά πλήγματα και βολές του πυροβολικού στον θύλακα της Παλαιστίνης, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη, ελικόπτερα (…) και το πυροβολικό έπληξαν πάνω από 500 στόχους (σ.σ. θέσεις) των τρομοκρατών της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», ανέφερε ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Μια από αυτές τις επιθέσεις κατέγραψε η κάμερα του BBC την ώρα που ο δημοσιογράφος  Rushdi Abu Alouf έδινε ρεπορτάζ από τη Γάζα.

Ο δημοσιογράφος μιλούσε στην παρουσιάστρια Maryam Moshiri, όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. «Θα πρέπει να ήταν κοντά σου. Είσαι καλά; Μπορείς να συνεχίσεις ή πρέπει να μετακινηθείτε;» είπε η Maryam Moshiri στον δημοσιογράφο.  Ο ίδιος κοιτούσε για λίγα δευτερόλεπτα σαστισμένος και απάντησε «νομίζω πρέπει να μετακινηθούμε».