Κόσμος | 09.10.2023 14:32

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: «Στοπ» σε όλες τις πτήσεις - Απειλές για αεροσκάφος από το Ιράν

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, καθώς όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του το μεσημέρι της Δευτέρας δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις ή προσγειώσεις λόγω έκτακτων αστυνομικών μέτρων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου επικαλέστηκε εκπρόσωπο του αεροδρομίου ο οποίος δήλωσε ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί λόγω απειλής επίθεσης εναντίον αεροσκάφους που έρχεται από την ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη.  Νωρίς το πρωί η ομοσπονδιακή αστυνομία έλαβε πληροφορίες ότι μπορεί να υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Marcus Henschel, αυτή η προειδοποίηση ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψη από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πρόκειται για ένα A330 με 189 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμι στις 12:30 μ.μ, ωστόσο η Γερμανικές Αρχές έχουν λάβει τηλεφώνημα για βόμβα εντός του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δεν σχολίασε την αναφερόμενη απειλή.

Τι γνωρίζουμε για το αεροπλάνο

  • Ξεκίνησε από την Τεχεράνη, Ιράν γύρω στις 06:50 π.μ
  • Προσγειώθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας γύρω στις 12:30 μ.μ
  •  Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έλαβε απειλή για βόμβαμέσω email

Μετά την προσγείωση, το αεροσκάφος συνοδεύτηκε στη θέση ασφαλείας πιο μακριά από τους τερματικούς σταθμούς. Στη συνέχεια, οι επιβάτες έπρεπε να εγκαταλείψουν αμέσως το αεροπλάνο.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος πρέπει να υποβληθούν σε άλλον έλεγχο αεροπορικής ασφάλειας.

Αμβούργοπτήσειςαεροδρόμιοειδήσεις τώραΓερμανία