Κόσμος|10.10.2023 08:46

«Ακούμε σειρήνες, είναι η χειρότερη κατάσταση στα 22 χρόνια που είμαι εδώ»: Έλληνας που ζει στο Ισραήλ περιγράφει τις εφιαλτικές συνθήκες πολέμου

Newsroom

Συνεχώς ηχούν οι σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ, δίνοντας το σήμα στους αμάχους να τρέξουν στα καταφύγια. Έλληνας που ζει τα τελευταία 15χρόνια στο Ισραήλ περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς είναι πλέον σε ανοιχτό πόλεμο.

«Ακούμε σειρήνες, περνάνε ρουκέτες πάνω από το σπίτι, αλλά όχι πολύ στην περιοχή μας, γιατί είμαστε μακριά από τη Γάζα», είπε ο  Ανέστης Συμεωνίδης, επαγγελματίας τραγουδιστής. 

«Τα σούπερ μάρκετ και αυτά είναι ανοιχτά, δεν ξέρω όμως αν δουλεύουν οι επιχειρήσεις. Έχω καταφύγιο στο σπίτι. Τις οδηγίες τις ξέρω γιατί το έχω περάσει 15 φορές αλλά αυτή είναι η χειρότερη στα 22 χρόνια που είμαι εδώ. Μετά την επίθεση της Χεσμπολάχ το 2006 αυτή είναι η πιο σοβαρή», συμπλήρωσε, μιλώντας στο MEGA.

«Οι οδηγίες είναι ότι όταν ακούμε τις σειρήνες να τρέχουμε στο καταφύγιο που είναι ένα δωμάτιο κάτω από το σπίτι που μένω. Το δικό μου είναι ένα δωμάτιο ενισχυμένο. Είναι στο ισόγειο της κάθε πολυκατοικίας. . Εμείς εδώ είμαστε 3 άτομα», συνέχισε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η κόρη ενός φίλος του βρισκόταν στο πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας που έγινε η εισβολή μαχητών της Χαμάς. «Δεν την έχει εντοπίσει ακόμα, ήταν σε αυτό το πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν πάνω σε μία τοπική γιορτή που έχει εδώ στο Ισραήλ».

Κλείνοντας είπε ότι σκέφτεται να φύγει  «Πολλοί σκέφτονται να φύγουν από το Ισραήλ, και εγώ το σκέφτομαι. Σήμερα έχω ραντεβού στο νοσοκομείο και μπορεί να πάρω την απόφαση να γυρίσω. Πολλές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις αλλά είναι οι ισραηλινές κυρίως».

ΙσραήλΠαλαιστίνηΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςειδήσεις τώραΠόλεμος στο Ισραήλ