Κόσμος|10.10.2023 10:29

Εικόνες φρίκης: «Μαχητές» της Χαμάς απαγάγουν Ισραηλινή με τα δύο παιδιά της - Παλαιστίνιος πατέρας ανασύρει τη σορό της κόρης του από ερείπια

Newsroom

Δύο σοκαριστικά βίντεο κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποτυπώνουν το δράμα και τον πόνο που βιώνουν οι άμαχοι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι και κυρίως τα παιδιά μέσα στην κόλαση του πολέμου και των αδιάκριτων χτυπημάτων που εξαπολύουν και οι δύο πλευρές.

Στο πρώτο βίντεο, φέρεται να δείχνει μια Ισραηλινή, η οποία κρατώντας στην αγκαλιά της τα δύο αγοράκια της, 3 ετών και 9 μηνών, μαχητές της Χαμάς την απαγάγουν.

Η γυναίκα φαίνεται τρομοκρατημένη, να κρατά σφιχτά τα παιδιά της πάνω της για να τα προφυλάξει. 

Η οικογένεια φέρεται να είχε κρυφτεί στο δωμάτιο ασφαλείας του σπιτιού της σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν οι ένοπλοι μαχητές εισέβαλαν στο σπίτι τους και τους πήραν ομήρους, μαζί με άλλους Ισραηλινούς, αναφέρει η New York Post. 

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, ο νεαρός πατέρας πρόλαβε και έστειλε στους συγγενείς του μήνυμα «Σας αγαπώ όλους» καθώς βρίσκονταν σε καταφύγιο, ενώ οι μαχητές πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα έξω από το παράθυρό τους. Μισή ώρα αργότερα, έγραψε ένα νέο μήνυμα: «Μπαίνουν μέσα».

Έπειτα δεν υπήρξε καμία επικοινωνία και η τύχη αυτής της οικογένειας αγνοείται.

Παλαιστίνιος πατέρας μαζεύει τη σορό του παιδιού του μέσα από τα συντρίμμια 

Ένα δεύτερο βίντεο, ακόμα πιο σκληρό, φέρεται, σύμφωνα με αναφορές στα social media, να δείχνει  Παλαιστίνιο πατέρα να κρατά την κόρη του στην αγκαλιά και να κλαίει με λυγμούς καθώς το παιδί είναι νεκρό. Φέρεται το κοριτσάκι να ήταν ένα από τα θύματα ισραηλινού βομβαρδισμού, πιθανώς στη Λωρίδα της Γάζας.

Και είναι ένα από τα δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- παιδιά που σκοτώθηκαν σε αυτή την ένοπλη σύρραξη που ξεκίνησε η Χαμάς με την εισβολή της στο ισραηλινό έδαφος, και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ώρες. Το βίντεο δημοσίευσε ο καλλιτέχνης belal khaled.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

ΠαλαιστίνιοιΙσραήλΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλπαιδιάειδήσεις τώρα