Κόσμος|10.10.2023 20:47

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αναφορές για αποκεφαλισμένα βρέφη σε κιμπούτς - Τι λένε Ισραηλινοί στρατιώτες

Newsroom

Σοκ προκαλούν οι αναφορές Ισραηλινών στρατιωτών ότι οι μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν μωρά και μικρά παιδιά όταν εισέβαλαν σε ένα μικρό κιμπούτς στο Ισραήλ. Περίπου 70 μαχητές κρατώντας όπλα και χειροβομβίδες εισέβαλαν στο συνήθως ήσυχο κιμπούτς Kfar Aza στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας όποιον έβλεπαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του i24 News που εδρεύει στο Ισραήλ, η μυρωδιά του θανάτου ήταν διάχυτη στο Kfar Aza, το οποίο άνοιξε τώρα στους δημοσιογράφους για να παρατηρήσουν την έκταση της καταστροφής μετά την επίθεση.

Ένας εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε στο Insider την Τρίτη ότι οι στρατιώτες του βρήκαν τα αποκεφαλισμένα πτώματα μωρών στο Kfar Aza, ένα κιμπούτς κοντά στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος, ταγματάρχης Nir Dinar, δεν είπε πόσα πτώματα μωρών βρέθηκαν, ούτε πόσα είχαν αποκεφαλιστεί.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι αν και δεν είχε δει ο ίδιος εικόνες ή βίντεο, «οι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί μου το είπαν αυτό».

Επόμενη δήλωση από το Dinar ανέφερε: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αριθμούς. Αυτό που συνέβη στο Kibbutz Kfar Aza είναι μια σφαγή κατά την οποία γυναίκες παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι σφαγιάστηκαν βάναυσα με τον τρόπο δράσης του ISIS».

Πόλεμος στο Ισραήλειδήσεις τώραΙσραήλΠαλαιστίνηΧαμάςΛωρίδα της ΓάζαςΓάζα