Κόσμος|22.03.2019 18:47

ΙΚΕΑ: Ενοικίαση επίπλων και νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα

Newsroom

Η σουηδική εταιρεία επίπλων και προϊόντων σπιτιού ΙΚΕΑ ετοιμάζει αλλαγές για να αντιμετωπίσει τους...διαδικτυακούς της αντιπάλους Amazon και Alibaba .

Πρώτος της στόχος είναι η αναδιαμόρφωση της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας. Με μία νέα εφαρμογή για το κινητό ο μεγαλύτερος έμπορος επίπλων λιανικής στον κόσμο θα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις στους χρήστες και θα κάνει πιο εύκολες τις αγορές τους οπτικοποιώντας τα έπιπλα στον χώρο. Παράλληλα, η σουηδική εταιρεία επενδύει γενικά στην προσωποποίηση των υπηρεσιών της, ώστε να συλλέγει το ιστορικό αναζήτησης των χρηστών και να στέλνει αντίστοιχες προτάσεις.

Εκτός από τη νέα ηλεκτρονική της πλατφόρμα, η ΙΚΕΑ προχωρά σε μία ακόμη πρωτοβουλία, αυτή της ενοικίασης επίπλων. Έχοντας ως στόχο τη διαχρονικότητα και την αποφυγή της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, η εταιρεία προσφέρει σε ορισμένα καταστήματα της Ελβετίας –σε δοκιμαστικό επίπεδο ακόμη– την εν λόγω υπηρεσία. Εκτός αυτού, οι πελάτες θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να επιδιορθώσουν τα φθαρμένα τους έπιπλα αλλά και να μεταπωλήσουν τα χρησιμοποιημένα έπιπλά τους σε καταστήματα της εταιρείας. Μόνη προϋπόθεση γι' αυτό είναι να έχει γίνει συγκεκριμένη προσφορά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

ηλεκτρονική πλατφόρμαΙΚΕΑέπιπλα