Κόσμος|13.10.2023 14:00

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανταπόκριση Δανέζη από τη «ζώνη πυρός» της Σντερότ - Εντολή εκκένωσης καθώς το επόμενο βήμα πλησιάζει

Newsroom

Γενικός συναγερμός σήμανε στην πόλη Σντερότ που βρίσκεται στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η Χαμάς εκτόξευσε «βροχή» από ρουκέτες στην περιοχή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN Σωτήρη Δανέζη, που βρίσκεται στην δοκιμαζόμενη πόλη, στην καρδιά της εμπόλεμης ζώνης

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής, προς την πόλη εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες με πολλές από αυτές να φτάνουν στο έδαφος.«Πριν από λίγο ήμασταν στο εσωτερικό της Σντερότ και ξαφνικά χτύπησε ο γενικός συναγερμός. Προλάβαμε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βρεθούμε κάτω από τα αυτοκίνητα και δεχτήκαμε μία βροχή από ρουκέτες με πολλές από αυτές να προσγειώνονται σε απόσταση έως και 20 μέτρων μακριά από εμάς», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος του OPEN που μαζί με τους τεχνικούς Κώστα Παπαδάτο και Δημήτρη Αλεξάκη μεταδίδουν σε απόσταση αναπνοής από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για όσους βρεθήκαμε εκείνη τη στιγμή κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Σντερότ. Ήταν πάνω από 20 ρουκέτες. Ακούσαμε τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα και ξαφνικά δίπλα μας έφτασε το χάος και ο τρόμος», μετέδωσε ο Σωτήρης Δανέζης και προχώρησε στην εκτίμηση πως η περιοχή «μυρίζει μπαρούτι και θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το να βρίσκεται κανείς εδώ».

«Ζώνη πυρός η Σντερότ»

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του καναλιού η Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στα 3 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας και πλέον ο Ισραηλινός στρατός τη χαρακτηρίζει «ζώνη πυρός», καθώς πρόκειται για μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Ισραήλ εκδίδει διαρκώς ανακοινώσεις για την εκκένωση της Σντερότ ενόψει του επόμενου σταδίου επίθεσης που αναμένεται να εξαπολύσει το Ισραήλ σε βάρος της Γάζας. Την ίδια ώρα οι ώρες μετρούν αντίστροφα για να λήξει το τελεσίγραφο που έχει δώσει ο Ισραηλινός στρατός, ώστε να εκκενωθεί ολόκληρη η λωρίδα της Γάζας, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται περισσότεροι από 1 εκατ. κάτοικοι.

Η περιοχή ετοιμάζεται για τον πόλεμο που έρχεται όλο και πιο κοντά

«Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι αυτό το εγχείρημα, δηλαδή 1 εκατ. άμαχοι Παλαιστίνιοι να μετακινηθούν από τα σπίτια τους μέσα σε 24 ώρες. Βρισκόμαστε μία ανάσα από το επόμενο στάδιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όποιο και αν είναι αυτό. Είτε χερσαία επιχείρηση, είτε περισσότεροι και πιο έντονοι βομβαρδισμοί», μετέδωσε ο Σωτήρης Δανέζης.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Δανέζη, είναι ξεκάθαρο σε οποίον βρίσκεται στο σημείο πως ο στρατός του Ισραήλ ενισχύεται συνεχώς και με τις κινήσεις του δείχνει πως πάμε πολύ γρήγορα στο επόμενο στάδιο. «Η περιοχή γύρω από τη Γάζα θυμίζει περιοχή που προετοιμάζεται για τον πόλεμο, ο οποίος κάθε ώρα που περνάει έρχεται όλο και πιο κοντά», όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος του OPEN.

Λωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηΠόλεμος στο Ισραήλειδήσεις τώραΙσραήλΧαμάςΓάζα