Κόσμος|15.10.2023 08:16

Συγκλονίζει κοριτσάκι πέντε ετών από τη Γάζα που περιγράφει τη φρίκη των βομβαρδισμών: «Η μαμά μας αγκαλιάζει όλους, τρέμει το σπίτι»

Newsroom

Η μικρή Τζένα, η οποία είναι μόλις 5 ετών, ζει με την οικογένεια της στη Γάζα και είναι ένα από τα παιδιά που βιώνει το χάος του πολέμου σε όλο του το μεγαλείο.

Η ίδια περιγράφει μέσω του Tik Tok τα όσα συγκλονιστικά ζει παρά το νεαρό της ηλικίας της.

«Το πρωί και το βράδυ γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί», λέει η Τζένα χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Πρέπει να ανησυχούμε όταν τρέμει το σπίτι. Νιώθω ότι πέφτει αργά, αργά, αργά και αν ακούσουμε κάποιο δυνατό θόρυβο φοβάμαι και η μαμά τους αγκαλιάζει όλους. Είμαστε παιδιά και δεν είναι σωστό να το κάνουμε αυτό στα παιδιά».

Όταν την ρωτούν αν φοβήθηκε, η Τζένα απάντησε «Ναι», προσθέτοντας: «Μου λείπει πραγματικά το σπίτι μου, αλλά δεν μπορώ να πάω λόγω των πολλών βομβαρδισμών».

Για τον τρόμο τους μίλησαν και άλλοι κάτοικοι της Γάζας. Η Youmna El Sayed, ανταποκρίτρια του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, είχε αναγκαστεί να καταφύγει στο Khan Younis, μια πόλη στα νότια της Γάζας. «Είναι απαίσιο. Δεν έχουμε ρεύμα, νερό ή ίντερνετ» σημείωσε.

Λωρίδα της ΓάζαςΠόλεμος στο ΙσραήλΠαλαιστίνηΙσραήλΓάζαΧαμάςειδήσεις τώρα