Κόσμος | 17.10.2023 19:58

Ανταπόκριση OPEN από Ισραήλ: «Κλιμακώνεται η ένταση - Το Ιράν επιχειρεί να τορπιλίσει τις προσπάθειες για διπλωματική λύση»

Newsroom

Με τεντωμένο σχοινί μοιάζουν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, καθώς η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ βαθαίνει. Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ Αδαμαντία Λιόλου στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχει κλιμακωθεί η ένταση.

«Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε αντιαρματικούς πυραύλους προς το Ισραηλινό έδαφος κοντά στον οικισμό Μετούλα με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφές και να τραυματιστεί ένας πολίτης. Τραυματίστηκαν και δύο έφεδροι του Ισραήλ. Αυτό δεν αφέθηκε αναπάντητο από τις ισραηλινές δυνάμεις που ανταπέδωσαν εκτοξεύοντας πυρά προς τον Λίβανο. Μάλιστα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε  δύο νεκρούς από τα χτυπήματα».

Η δυναμική εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο, σύμφωνα με την απεσταλμένη του OPEN φαίνεται ότι έχει στόχο να προβοκάρει τις διπλωματικές προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη και να «ανατρέψει κάθε συμφωνία των αραβικών χωρών με το Ισραήλ, αλλά και με τη Δύση».

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν τη διείσδυση τρομοκρατών από το Λίβανο στο έδαφος του Ισραήλ, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους. 

ΧαμάςΛωρίδα της ΓάζαςΧεζμπολάχΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα