Κόσμος | 25.10.2023 19:40

Απομακρύνεται από παρουσιαστής ο πρώην σύντροφος της Μελόνι μετά τα σεξιστικά σχόλια σε συναδέλφους

Newsroom

Ο Αντρέα Τζιαμπρούνο, πρώην σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, απομακρύνθηκε από παρουσιαστής εθνικής τηλεοπτικής εκπομπής μετά τα σεξιστικά σχόλια που έκανε σε συναδέλφους του και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Η τηλεοπτική εταιρεία Mediaset δήλωσε ότι θα συνεχίσει να έχει ρόλο συντάκτη στην εκπομπή.

Η ακροδεξιά πρωθυπουργός χώρισε από τον δημοσιογράφο σύντροφό της μετά τα σεξιστικά σχόλια που έκανε ο ίδιος σε γυναίκες συναδέλφους του κατά την προετοιμασία της εκπομπής «Diario del giorno» που παρουσιάζει στον ιδιωτικό σταθμό Rete 4.

«Η σχέση μου με τον Αντρέα Τζιαμπρούνο, η οποία διήρκεσε σχεδόν 10 χρόνια, τελειώνει εδώ», έγραψε η Μελόνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δύο ημέρες αφότου εμφανίστηκαν δύο αποσπάσματα εκτός εκπομπής, στις οποίες ο Τζιαμπρούνο, παρουσιαστής στην ενημερωτική εκπομπή Diario Del Giorno της Mediaset, έκανε ανήθικες παρατηρήσεις και άφηνε υπονοούμενα προς μια συνάδελφό του.

«Τον ευχαριστώ για τα υπέροχα χρόνια που περάσαμε μαζί, για τις δυσκολίες που περάσαμε και για το ότι μου έδωσε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου, που είναι η κόρη μας Τζινέβρα», έγραψε η Μελόνι και συνέχισε: «Οι δρόμοι μας έχουν διαχωριστεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι καιρός να το αναγνωρίσουμε».

 

Τα σεξιστικά σχόλια του Αντρέα Τζιαμπρούνο

Σε off air απόσπασμα, που μεταδόθηκε από άλλη εκπομπή της Mediaset, ο Τζιαμπρούνο διαμαρτύρεται για τις επικρίσεις για το χτένισμά του, πριν πει στη συνάδελφό του: «Γιατί δεν σε γνώρισα νωρίτερα;». 

Σε άλλο ηχητικό απόσπασμα που αποκάλυψε η σατιρική εκπομπή «Striscia la Notizia» ο Τζιαμπρούνο ακούγεται να πλησιάζει μία εκ των συντελεστών της εκπομπής ρωτώντας την αν έχει αγόρι, αφού προηγουμένως και απευθυνόμενος σε περισσότερες γυναίκες που ήταν παρούσες στο πλατό εκείνη τη στιγμή είπε: «Μπορώ να αγγίζω το “πακέτο” (αναφερόμενος στα γεννητικά του όργανα) μου ενώ σας μιλάω;». 

«Πώς σε λένε; Έχουμε ήδη γνωριστεί; Πού σε έχω δει; Ήμουν μεθυσμένος; Είσαι ανοιχτόμυαλη;» ρωτά μια συνάδελφό του και συμπληρώνει: «Το ξέρεις ότι εγώ και η (δεν ακούγεται το όνομα) έχουμε παράλληλη σχέση; Το ξέρει όλη η Mediaset. Τώρα το ξέρεις και εσύ, γιατί αναζητούμε την τρίτη συμμετέχουσα μια και κάνουμε τρίο. Ακόμα και τρίο με την (δεν ακούγεται το όνομα). Αλλά εκείνη πηγαίνει συνήθως στη Μαδρίτη για να κάνει σεξ».

Τον Σεπτέμβριο, η Μελόνι υπερασπίστηκε τον Τζιαμπρούνο αφού είπε ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να «αποφεύγουν να μεθούν» αν ήθελαν να αποφύγουν τον βιασμό. Έκανε τα σχόλια αυτά στον αέρα μετά από μια σειρά από υποθέσεις βιασμών υψηλού προφίλ. Τότε, η Μελόνι δήλωσε ότι τα λόγια του είχαν παρερμηνευτεί και ότι, αν και ήταν «βιαστικά», ήταν παρόμοια με αυτά που της είχε πει η μητέρα της, δηλαδή να «έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και το κεφάλι σου βιδωμένο».

δημοσιογράφοςΤζόρτζια Μελόνιειδήσεις τώραΙταλία