Κόσμος|25.10.2023 20:00

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτες δηλώσεις Νετανιάχου από το Τελ Αβίβ

Newsroom

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να προβεί σύντομα σε δηλώσεις από το Τελ Αβίβ.

Αν και δεν είναι σαφές σε τι θα αφορά η ομιλία του, έρχεται μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Ναχάμερ νωρίτερα.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Ναχάμερ δήλωσε ότι οι δύο χώρες «μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ο κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι πιο σημαντικός από ποτέ».

«Αυτή είναι η πιο σκοτεινή μας ώρα και η υποστήριξή σας είναι σημαντική», απάντησε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα σήμερα (25/10) σχολείο, που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο από Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από βομβαρδισμό του Ισραήλ, όπως ανέφερε ο ΟΗΕ. Ο έως τώρα απολογισμός είναι ένας νεκρός και 44 τραυματίες, εκ των οποίων εννέα παιδιά.

Σήμερα (25/10), τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πως οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν στην περιοχή Γιαρμούκ.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις υπάλληλοί της σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας σε 38 τον αριθμό των εργαζομένων της UNRWA που έχουν βρει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου.

ΙσραήλΜπενιαμίν Νετανιάχουπόλεμοςειδήσεις τώρα