Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανατριχιαστικό ηχητικό από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου – Περιγράφουν τις δολοφονίες που έκαναν
NewsroomΣοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. 21 ημέρες μετά την εισβολή έρχεται στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο που περιέχει τις συνομιλίες των ενόπλων κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Ένας εκ των μαχητών της Χαμάς φέρεται να επικοινωνεί με τον διοικητή του στη Λωρίδα της Γάζας περιγράφοντάς τους τις δολοφονίες που έκανε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.
Στις συνομιλίες αναφέρονται ότι μπήκαν στα σπίτια και σκότωσαν κόσμο και μάλιστα ο αρχηγός τον ρωτάει τι έγινε εκεί μέσα σε αυτά. Ο μαχητής της Χαμάς του λέει να μην κλείσει το τηλέφωνο για να ακούσει τους πυροβολισμούς.
Ακούστε το ηχητικό:
Ατέλειωτο νεκροταφείο η Γάζα
Σε ένα ατέλειωτο νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Λωρίδα της Γάζας που για περισσότερε από δυο εβδομάδες βομβαρδίζεται ανηλεώς από την ισραηλινή αεροπορία. Και ενώ επίσημα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 7.000 ήδη με το 70% εξ αυτών να είναι γυναίκες και παιδιά, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα έχει λάβει εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
“Επίσης λαμβάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τις κατεχόμενες Παλαιστινιακές Περιοχές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό των νεκρών στη Γάζα. Δεν διευκρίνισε την πηγή των πληροφοριών αυτών.
Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
«Θα πεθάνουν ακόμα πιο πολλοί σύντομα»
«Πολύ περισσότεροι (άνθρωποι) θα πεθάνουν σύντομα» λόγω της πλήρους πολιορκίας που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), απευθύνοντας έκκληση για «σημαντική και συνεχή» παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Τη στιγμή που μιλάμε, πεθαίνουν άνθρωποι στη Γάζα, δεν πεθαίνουν μόνο εξαιτίας των βομβών και των πληγμάτων, πολύ περισσότεροι θα πεθάνουν σύντομα λόγω των επιπτώσεων της πολιορκίας που έχει επιβληθεί» στον μικρό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Φιλίπε Λαζαρίνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.
«Οι βασικές υπηρεσίες καταρρέουν, τα αποθέματα φαρμάκων, τροφίμων και νερού εξαντλούνται, λύματα αρχίζουν να ξεχειλίζουν στους δρόμους της Γάζας», δήλωσε ο ίδιος
Τα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν εισέλθει στο παλαιστινιακό έδαφος από τις 21 Οκτωβρίου είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Το σημερινό σύστημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σημαντική και συνεχής βοήθεια, χρειαζόμαστε ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός προκειμένου η βοήθεια αυτή να μπορέσει να φθάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη», δήλωσε.
Ερωτηθείς για τους αριθμούς αυτούς, ο Φιλίπε Λαζαρίνι απάντησε ότι όπως στους προηγούμενους πολέμους στη Γάζα, οι αναφορές που δίδονται από τις αρχές της Χαμάς που ασκούν την εξουσία τη Γάζα, «θεωρούνται αξιόπιστες και κανείς ποτέ πραγματικά δεν τις έχει αμφισβητήσει».
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο οργανισμός του έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 57 εργαζομένων του στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την αρχή της σύγκρουσης.
Ο πόλεμος πυροδοτήθηκε από τις επιθέσεις της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, που ήταν πρωτοφανείς σε ό,τι αφορά τη βιαιότητα και την έκτασή τους. Στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 1.400 ανθρώπους, που στη μεγάλη τους πλειονότητα ήταν άμαχοι.
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
- ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
- Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
- Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά