Κόσμος|29.10.2023 17:32

Τανκς προελαύνουν και η αεροπορία χτυπά από αέρος - Το Ισραήλ δημοσιεύει βίντεο από τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας

Newsroom

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα υλικό από τις «επιχειρήσεις» τους στη Γάζα. Στο ένα βίντεο φαίνονται τα τανκς του Ισραηλινού στρατού να προελαύνουν μέσα στον Παλαιστινιακό θύλακα, ενώ σε ένα δεύτερο, η αεροπορία βομβαρδίζει στόχους.

«Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας επιτέθηκαν σε κτίρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, καθώς και σε αντιαρματικές θέσεις, παρατηρητήρια και στρατιωτικές υποδομές. Εξουδετερωθήκαν τρομοκράτες που άνοιξαν πυρά και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην Ε στην ακτογραμμή της περιοχής Ζικίμ στη Λωρίδα της Γάζας», σημειώνεται σε ανάρτηση του IDF. 

Ενέδρες από τη Χαμάς

Νωρίτερα, οι Ταξιάρχες Ιζεντίν αλ-Κασάμ, μετέδωσαν μέσω του λογαριασμού τους στο telegram ότι έστησαν ενέδρα στα ισραηλινά στρατεύματα στην περιοχή Μπέιτ Λάχια.

«Σφοδρές μάχες» είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας μεταξύ μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

«Οι μαχητές μας αυτή τη στιγμή δίνουν σφοδρή μάχη με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα, με τις κατοχικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν επιδρομή στη βορειοδυτική Γάζα», ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, στην ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα οι Ταξιαρχίες ανέφεραν ότι εκτόξευσαν «βλήματα όλμων και ρουκέτες» εναντίον στρατιωτικής ισραηλινής θέσης στο Ερέζ, την κυριότερη μεθοριακή διάβαση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, η οποία παραμένει κλειστή από το ξέσπασμα του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου.

Από την άλλη πλευρά ο στρατός του Ισραήλ αναφέρει σε άλλλο βίντεο που ανήρτησε πως «τις τελευταίες ώρες, ο Ισραηλινός Στρατός συνέχισε να επιτίθεται και να εξοντώνει τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας, οι μαχητές του Ισραηλινού Στρατού που δρουν κοντά στο πέρασμα του Ερέζ εντόπισαν έναν αριθμό τρομοκρατών που βγήκαν από φρεάτιο τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αναγνώριση, οι μαχητές συμμετείχαν σε μάχη εναντίον τους, σκοτώνοντας αρκετούς τρομοκράτες και τραυματίζοντας άλλους. Ταυτόχρονα, έγιναν πολλές άλλες μάχες στις οποίες εξοντώθηκαν τρομοκράτες».

Αυξάνονται οι θάνατοι

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη Γάζα έφθασε τους 8.005, ενώ 20.242 είναι οι τραυματίες, δήλωσε σήμερα επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, που τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια στρατιωτικών εφόδων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τουλάχιστον 110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη στη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, μετά τη φονική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ.

Ανησυχεί ο ΠΟΥ για τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έλαβε προειδοποιήσεις από τις ισραηλινές αρχές να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας είναι «πολύ ανησυχητικές».

«Η αναφορά της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου για απειλές εκκένωσης του νοσοκομείου Αλ Κουντς στη Γάζα είναι πολύ ανησυχητική», έγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην πλατφόρμα X.

«Επαναλαμβάνουμε, είναι αδύνατο να εκκενωθούν νοσοκομεία γεμάτα ασθενείς χωρίς οι ζωές τους να τεθούν σε κίνδυνο».

Λωρίδα της ΓάζαςΙσραήλΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλειδήσεις τώρα