Κόσμος|31.10.2023 13:54

Διαδήλωση σε αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία - Έκκληση στην Ελλάδα να οργανώσει αντίστοιχες

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, επικεφαλής της ΜΚΟ ΙHH (Humanitarian Relief Foundation), που τοποθετείται στον ακραίο συντηρητικό-ισλαμιστικό χώρο και ήταν μία από τις έξι ΜΚΟ που συμμετείχαν στη νηοπομπή προς τη Γάζα τον Μάιο του 2010, γνωστή ως «Μαβί Μαρμαρά», όπου Ισραηλινοί κομάντος σκότωσαν 9 Τούρκους ακτιβιστές, δήλωσε ότι διοργανώνει μεγάλη αυτοκινητοπομπή προς τη βάση Ιντζιρλίκ για διαμαρτυρία κατά της Δύσης και κάλεσε όλους τους λαούς της περιοχής, ακόμη και τους Έλληνες, να οργανώσουν αντίστοιχες πορείες διαμαρτυρίας στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Απευθύνω έκκληση στους λαούς του κόσμου, απευθύνω έκκληση στον λαό της Ελλάδας. Οργανώστε μεγάλες διαμαρτυρίες, πάρτε το μέρος του λαού της Παλαιστίνης. Θα πάμε στη βάση του Ιντζιρλίκ με χιλιάδες ανθρώπους. Τουρκικέ λαέ, σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το δρόμο κατά χιλιάδες. Στεκόμαστε στο πλευρό της ορφανής Παλαιστίνης. Αν αύριο η Γαλλία μείνει ορφανή, θα σταθούμε μαζί της, αν η Ελλάδα μείνει ορφανή, θα σταθούμε κι εμείς μαζί της. Αν εσείς (ΗΠΑ) δεν πιέσετε τον σκλάβο σας, τον σκλάβο του Χίτλερ Νετανιάχου, θα χάσετε το Ιντζιρλίκ, το Κιουρετζίκ και όλες οι βάσεις σας σε όλο τον κόσμο θα πολιορκηθούν από τους λαούς. Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή. Με την άδεια του Αλλάχ θα πάμε στο Ανταπαζαρί, μετά στην Άγκυρα και θα δώσουμε συνεντεύξεις τύπου. Μετά θα πάμε στο Ικόνιο κι από εκεί στο Ιντζιρλίκ. Αν δεν κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, θα μείνουμε εκεί, αν χρειαστεί, και -αν θέλει ο Θεός- θα κάνουμε πορεία όλοι οι λαοί του κόσμου ενάντια στις αμερικανικές βάσεις. Θα το δείτε. Θα διαδηλώσουν και στην Ελλάδα, θα διαδηλώσουν και αλλού. Όλες οι αμερικανικές βάσεις σε αυτόν τον χάρτη (σ.σ. δείχνει έναν παγκόσμιο χάρτη με αμερικανικές βάσεις) θα πολιορκούνται από τους λαούς από εδώ και πέρα», είπε ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στο τουρκικό κοινοβούλιο να κλείσει τις στρατιωτικές βάσεις Ιντζιρλίκ και Κιουρετζίκ.

Οι δρόμοι της Ευρώπης θα γίνουν κόλαση

Ο πρόεδρος της τουρκικής ΜΚΟ προειδοποίησε ότι έρχεται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ότι οι δρόμοι της Ευρώπης θα γίνουν κόλαση όσο οι χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν το Ισραήλ.

«Αν αυτοί που τάσσονται κατά της Παλαιστίνης στην ΕΕ δεν αλλάξουν στάση, και οι δικοί τους δρόμοι θα γίνουν άνω κάτω. Θα το παρακολουθούμε αυτό μαζί».

ΙσραήλΓάζαΤουρκίαΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώρα