Ντελίριο τουρκικών ΜΜΕ: Οι Εβραίοι θέλουν να καταλάβουν τα Κατεχόμενα για να σφετεριστούν το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου
Μαρία ΖαχαράκηΑλλεπάλληλα τα δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο που εκφράζουν ανησυχία περί σχεδίου «εποικισμού» των Κατεχομένων από το Ισραήλ.
«Κίνδυνος Ισραήλ στην 'ΤΔΒΚ': Εβραίοι αγοράζουν γη και ιδρύουν χιλιάδες εταιρείες» είναι ένας από τους τίτλους που βλέπει κάποιος στα ρεπορτάζ αντισημιτικού χαρακτήρα που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Στην εκπομπή 'Μνήμη', η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Γενί Σαφάκ στο YouTube αναφέρθηκε ότι οι 35 χιλιάδες από τις 380 χιλιάδες 'πληθυσμού' των Κατεχομένων αποτελούνται από Εβραίους.
«Ιδρύουν εταιρείες, τι κάνουν 2 χιλιάδες ισραηλινές εταιρείες στην 'ΤΔΒΚ'; Αγοράζουν γη μέσω των 'πολιτών' της 'ΤΔΒΚ' και αποκτούν λόγο στην 'πολιτική'. Τα γεγονότα στη Γάζα πρέπει να αναγνωσθούν μέσω της 'Γαλάζιας Πατρίδας', καθώς οι Ισραηλινοί θέλουν να εξουδετερώσουν την 'ΤΔΒΚ' για να πέσουν πάνω στο αέριο στην ανατολική Μεσόγειο και να την εξαλείψουν πολιτικά».
Στη δημοφιλή σειρά εκπομπών 'Μνήμη' της Γενί Σαφάκ, ο δημοσιογράφος Ερσίν Τσελίκ υποστήριξε ότι «από τη δεκαετία του 2000, το Ισραήλ ενισχύεται στην 'ΤΔΒΚ'. Το Τελ Αβίβ είναι ορατό από την άκρη του νησιού. Υπάρχει θέμα αγοράς γης από τους Ισραηλινούς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αγοράς γης. Ένας από αυτούς είναι να γίνεις ‘πολίτης’ και έπειτα ιδιοκτήτης γης».
Από την άλλη πλευρά, ο Τ/βουλευτής του ΑΚΡ, Ιμπραχίμ Ουφούκ Καϊνάκ δήλωσε επίσης ότι «η παραμικρή ανεπάρκεια στην ανατολική Μεσόγειο θα μας βλάψει πολύ».
«Είδαμε κάτι στον τελευταίο πόλεμο, αφού άρχισαν οι φρικαλεότητες στη Γάζα, υπήρξαν 30 χιλιάδες μετανάστες από το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί μετανάστευσαν σε άλλες χώρες, μία από αυτές είναι η 'ΤΔΒΚ'».
- «Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα λόγω ανέμων
- Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
- Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
- Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;