Κόσμος|03.12.2023 23:20

Σε απόγνωση οι εγκλωβισμένοι Έλληνες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω της κακοκαιρίας

Newsroom

Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τη Γερμανία, με χιλιάδες επιβάτες να έχουν εγκλωβιστεί. Ανάμεσά τους και Έλληνες ταξιδιώτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι για 3η συνεχόμενη μέρα και που καταγγέλλουν στην ΕΡΤ ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς να τους έχει προσφερθεί κάποια λύση διαμονής ή μεταφοράς.

«Μας λένε να πάμε να βρούμε ξενοδοχείο»

«Μάς έβαλαν στο αεροπλάνο στις 9.30 ενώ η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη στις 8. Στις 12.30 μάς παράτησαν στο αεροδρόμιο, που ήταν πλέον κλειστό, δεν είχε τίποτα, ούτε ταξί, ούτε τίποτα», ανέφερε στην ΕΡΤ ‘Ελληνας και ένας ακόμη άτυχος επιβάτης πρόσθεσε: «Είμαστε οικονομικά χάλια. Κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, πάνω στα πλακάκια. Μάς λένε να πάμε να βρούμε ξενοδοχείο να το πληρώσουμε από την τσέπη μας. Σε περίπτωση που βγούμε έξω από το αεροδρόμιο δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε».

Μία άλλη Ελληνίδα επιβάτιδα με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ με ενδιάμεση στάση το Μόναχο, είπε: «Είναι ανήκουστο να μας εγκλωβίζουν εδώ πέρα και να μην μας βρίσκουν μία λύση να κοιμηθούμε, να κάνουμε ένα μπάνιο».

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο έχουν ακυρωθεί 22 συνολικά πτήσεις από και προς το Μόναχο. Σήμερα αναχώρησαν δύο πτήσεις, από το ελληνικό αεροδρόμιο, μία Lufthansa και μία της Skyexpress προς Μόναχο, ενώ αναμένεται να φτάσουν και δύο πτήσεις από το Μόναχο στο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίες έχουν τον χαρακτηρισμό «Open Delay» προς το παρόν, δηλαδή ανοιχτή καθυστέρηση.

«

πτήσειςκακοκαιρίααεροδρόμιοαεροπλάνοΜόναχοειδήσεις τώρα