Κόσμος|09.12.2023 21:35

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ στο OPEN: Η Χαμάς κρατά σορούς ομήρων - Ανάγκη να συνεχίσουμε τον πόλεμο ώστε να την εξοντώσουμε

Newsroom

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, Έιλον Λεβί, κατηγορεί τη Χαμάς ότι δεν κρατά μόνο τους ομήρους που είναι εν ζωή αλλά και όσους έχουν πεθάνει. Όπως λέει σε συνέντευξή του στο OPEN και την απεσταλμένη στο Ισραήλ, Αδαμαντία Λιόλιου, ο πόλεμος θα συνεχιστεί έτσι ώστε η Χαμάς να καταστραφεί.

Ειδικότερα, αρχικά σε ερώτηση αν το Ισραήλ είναι κοντά σε μια εκεχειρία ώστε η Χαμάς να απελευθερώσει τους υπόλοιπους ομήρους, είπε: «Η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου και η Χαμάς τον επανεκκίνησε την 1η Δεκέμβρη. Συνεχίζουμε να πολεμάμε για να καταστρέψουμε το καθεστώς τρομοκρατίας της Χαμάς έχοντας στο πλευρό μας τους Γάλλους και τους διεθνείς εταίρους μας».

«Οι ΗΠΑ είπαν από την πρώτη μέρα πως το Ισραήλ έχει το καθήκον να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η υπεράσπιση του κράτους μας σημαίνει να καταστρέψουμε τη Χαμάς, σημαίνει να φέρουμε ενώπιον του νόμου αυτά τα τέρατα που διέπραξαν σφαγές, που υπόσχονται ότι θα το επαναλάβουν. Είδαμε εξαρχής με τις ΗΠΑ την ανάγκη να συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο ώστε να εξοντώσουμε τη Χαμάς, για να μην βλάψει ξανά ανθρώπους και για να πιέσουμε για την απελευθέρωση όλων όσοι είναι σε αιχμαλωσία στη Γάζα», πρόσθεσε.

«Η Χαμάς δεν κρατά μόνο τους ομήρους που είναι εν ζωή»

Για τον θάνατο κάποιων από τους ομήρους, κάτι που επιβεβαιώνει και το Ισραήλ, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους ομήρους που απήχθησαν βίαια στις 7 Οκτωβρίου δεν είναι πια στη ζωή. Είναι φρικιαστικό ότι η Χαμάς δεν κρατά μόνο τους ομήρους που είναι εν ζωή αλλά κρατά σορούς ομήρων και συνεχίζει τον ψυχολογικό τρόμο στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και στο Ισραήλ, με το να μην επιστρέφει τις σορούς».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο ότι απήγαγαν ομήρους, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο ότι κρατούν τους ομήρους και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο να κρατούν σορούς. Είναι μια αρρωστημένη ένδειξη της απόλυτης απανθρωπιάς της Χαμάς και της έλλειψης σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες», τονίζει.

Τι λέει για τον ισχυρισμό της Χαμάς πως μητέρα με δύο μικρά παιδιά σκοτώθηκαν

Για τον Κφιρ Μπίμπας και την οικογένειά του ο Λεβί δήλωσε στο OPEN: «Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο μικρά της παιδιά, ηλικίας τεσσάρων ετών και 10 μηνών, έχουν σκοτωθεί. Οι δυνάμεις του Ισραήλ είναι σε επαφή με την οικογένεια και το ερευνά. Είδατε το άρρωστο και διεστραμμένο προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς με τον πατέρα των παιδιών, τον Γιαρντίν Μπίμπας, να είναι αιχμάλωτος και να διαβάζει ένα σημείωμα που του υπαγορεύτηκε, κλαίγοντας μπροστά στην κάμερα, για τον υποτιθέμενο θάνατο των μελών της οικογένειάς του».

Και κατέληξε: «Αυτό είναι μια υπενθύμιση του πόσο άρρωστη, διεστραμμένη, απάνθρωπη είναι η Χαμάς, όχι μόνο για να απαγάγει μια γυναίκα με τα δύο της παιδιά, όχι μόνο πιθανότατα να τους δολοφονήσει, αλλά έπειτα και να τους χρησιμοποιήσει ως μέσο ψυχολογικού τρόμου σε έναν άνδρα που είναι όμηρος για περίπου 60 ημέρες. Είναι άρρωστο, είναι απαίσιο, είναι διαταραγμένο».

Ισραήλειδήσεις τώραπόλεμοςΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΓάζα