Κόσμος|15.12.2023 11:34

Χάος στο μετρό του Πεκίνου: Συγκρούστηκαν συρμοί - 102 άνθρωποι στο νοσοκομείο με κατάγματα

Newsroom

Χάος επικράτησε στο μετρό του Πεκίνου το βράδυ της Πέμπτης όταν τα δύο τελευταία βαγόνια συρμών του μετρό αποκολλήθηκαν και συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα 102 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Πρόκειται για περιστατικό που πολύ σπάνια συμβαίνει στην κινεζική πρωτεύουσα, ωστόσο το δίκτυό της έχει επηρεαστεί από τις χιονοθύελλες των τελευταίων ημερών, που έχουν επηρεάσει τη λειτουργία των ΜΜΜ σε όλη την πόλη.

102 άνθρωποι στο νοσοκομείο με κατάγματα

Συνολικά 515 άνθρωποι μετέβησαν στο νοσοκομείο για εξέταση, εκ των οποίων οι 102 υπέστησαν κατάγματα,  μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 423 άτομα είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας ότι άλλοι 67 εξακολουθούσαν να λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 25 άτομα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Δεν είχε καταγραφεί κανένας θάνατος από το ατύχημα.

Μια προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό διαπίστωσε ότι ο χιονιάς είχε κάνει ολισθηρές τις γραμμές. Οι δύο συρμοί κινούνταν στην ίδια γραμμή προς την ίδια κατεύθυνση, ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω. Στον μπροστινό συρμό λειτούργησε το αυτόματο σύστημα πέδησης ενώ ο πίσω συρμός δεν πρόλαβε να σταματήσει, αναφέρει o Guardian. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το ατύχημα που συνέβη. Οι επιβάτες που έφυγαν ασυνόδευτοι κατά τη διάρκεια της εκκένωσης και δεν αισθάνονται καλά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Θα αναλάβουμε το κόστος της περίθαλψης».

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους πεσμένους ακόμα στις ράγες. 

ειδήσεις τώραμετρόΠεκίνοτραυματίεςτροχαίο ατύχημα