Κόσμος|23.12.2023 21:57

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη: Παραιτείται ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας

Newsroom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπλελέρη, καθώς ο αντίπαλος του Γκέργκι Γκόρο, φέρεται να υπέβαλε την παραίτηση του

Ο βουλευτής Χειμάρρας Βαγγέλης Ντουλές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως «ενημερωτικά sites στην Αλβανία εδώ και δυο τρεις ώρες κάνουν λόγο για την παραίτηση του ηττημένου δημάρχου στις εκλογές της 14ης Μάϊου του κ. Γκόρου, έχει υποβάλλει την παραίτησή του χθες βράδυ στον Περιφερειάρχη Αυλώνα». 

Νωρίτερα ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, χαρακτήρισε τον Γκορό «αποτυχημένο», ωστόσο, επέμεινε ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες.

Τι λέει η πλευρά Μπελέρη

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Μπελέρη κάνει λόγο για ξεκάθαρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. «Αυτό ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε το Στρασβούργο, πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε, προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητας. Ναι μεν τον θεωρεί εκλεγμένο δήμαρχο, από την άλλη όμως, δεν είναι μόνο ότι δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί, ένα καθαρά διοικητικό θέμα είναι και ότι προκαταβάλει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει εάν είναι αθώος ή ένοχος δεν θα ορκιστεί. Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» τονίζει ο Γκένι Γκιζάρι

«Ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ούτε η ανάκριση, ούτε η δίκη που είναι σε εξέλιξη πληρούν τα δεδομένα στάνταρ μιας κανονικής δίκης. Δεν είναι δίκη που διεξάγεται στη βάση των αποδείξεων, αλλά μια πολιτική δίκη» πρόσθετει ο δικηγόρος του Μπελέρη.

Θα διορίσει δήμαρχο ο Ράμα;

Η επόμενη δίκη για την κατηγορία της διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο Μπελέρης είναι προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου.  Όσοι παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι εντός των επόμενων ωρών η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διορισμό δημάρχου της αρεσκείας της στη Χειμάρρα.

«Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου του Ράμα που δεν είναι άλλο από το διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της δημοκρατίας της Αλβανίας» καταγγέλει ο Βαγγέλης Ντούλες.

Έντι Ράμαειδήσεις τώραΦρέντυ ΜπελέρηςΧειμάρραΑλβανία