Κόσμος | 05.01.2024 11:08

Νέες αποκαλύψεις: «Ο Κλίντον πήγε στα γραφεία του Vanity Fair και απείλησε να μην δημοσιευτούν άρθρα για τον καλό του φίλο, Επστάιν»

Newsroom

Σαν καταιγίδα πέφτουν οι αποκαλύψεις για τον Τζέφρι Επστάιν και τον κύκλο του, μετά την δημοσιοποίηση δικαστικών εγγράφων που περιέχουν ονόματα, καταθέσεις και γεγονότα. Νέα στοιχεία φέρνουν σε ακόμα πιο δεινή θέση τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος φέρεται να είχε απειλήσει γνωστό αμερικανικό περιοδικό να μην δημοσιεύσει άρθρα για τον παιδεραστή χρηματιστή που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά και εξωθούσε στην πορνεία ανήλικα κορίτσια.

Τι γράφει το επίμαχο email 

Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώνεται σε ένα email της Βιρτζίνια Γκιούφρε, την πρώτης δημόσιας κατηγόρου του Επστάιν το 2011. Στο μήνυμα προς έναν δημοσιογράφο, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πήγε στα γραφεία του Vanity Fair και απείλησε πως δεν πρέπει να γράφονται ιστορίες για τον «καλό του φίλο».

Πρώην συντάκτης του Vanity Fair, μιλώντας στην Daily Telegraph διέψευσε πάντως κατηγορηματικά το περιστατικό αυτό.

Η Γκιούφρε ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο εκείνη την εποχή - και περιγράφει ότι ανησυχούσε για το τι θα μπορούσε να δημοσιεύσει το περιοδικό για εκείνη.

Ο Μπιλ Κλίντον συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ που έχουν κατονομαστεί σε δικαστικές καταθέσεις σχετικά με την Γκισλέιν Μάξγουελ, τη σχέση της με τον Επστάιν και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Στον Κλίντον αρέσουν οι νεαρές»

Σύμφωνα με το Sky News, σε έγγραφα που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, υποστηρίχθηκε ότι ο Επστάιν είχε δηλώσει στην Γκιούφρε ότι στον Κλίντον «αρέσουν οι νεαρές», δηλαδή τα ανήλικα κορίτσια.

Το 2019, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου δήλωσε ότι «δεν είχε μιλήσει με τον Επστάιν εδώ και πάνω από μια δεκαετία και δεν γνωρίζει τίποτα για τα τρομερά εγκλήματά του».

Τζέφρι Έπσταϊνειδήσεις τώραΣκάνδαλο ΕπστάινΜπιλ Κλίντον