Κόσμος|09.01.2024 08:57

Ανησυχία για τα Boeing 737: Κατασκευαστικά προβλήματα έδειξαν οι έλεγχοι που έγιναν μετά το ατύχημα της Alaska Airlines

Newsroom

Χαλαρά μπουλόνια και άλλα «προβλήματα εγκατάστασης» σε πολλά αεροσκάφη 737 Max 9 διαπίστωσε United Airlines μετά τους ελέγχους που έγιναν με αφορμή το μοντέλο της Boeing που έχει καθηλωθεί στο έδαφος μετά την έκρηξη ενός πίνακα από ένα αεροσκάφος της Alaska Airlines κατά τη διάρκεια της πτήσης το Σαββατοκύριακο.

Πού εντοπίστηκαν προβλήματα

Το έντυπο του κλάδου Air Current ανέφερε ότι η United βρήκε ασυμφωνίες σε μπουλόνια σε άλλα μέρη σε τουλάχιστον πέντε πίνακες που επιθεωρούνταν μετά το ατύχημα. Σύμφωνα με τον Guardian, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) και η Boeing αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Από το Σάββατο που ξεκινήσαμε τους προκαταρκτικούς ελέγχους, διαπιστώσαμε περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με θέματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας. Για παράδειγμα, βίδες που χρειάζονταν επιπλέον σύσφιξη. Αυτά τα ευρήματα θα αποκατασταθούν από την ομάδα Tech Ops της εταιρείας μας για να επιστρέψει το αεροσκάφος με ασφάλεια στην υπηρεσία», ανέφερε η United σε ανακοίνωσή της.

Τι είπε η Alaska Airlines για το ατύχημα

Το βράδυ της Δευτέρας, η Alaska Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι τεχνικοί συντήρησης διαπίστωσαν προβλήματα κατά την επιθεώρηση του στόλου των 737 Max 9. «Οι αρχικές αναφορές από τους τεχνικούς μας δείχνουν ότι σε ορισμένα αεροσκάφη ήταν ορατό κάποιο χαλαρό υλικό», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το αεροσκάφος Boeing που υπέστη την έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν χρησιμοποιήθηκε για πτήσεις προς τη Χαβάη, αφού σε τρεις διαφορετικές πτήσεις άναψε μια προειδοποιητική λυχνία που θα μπορούσε να υποδεικνύει πρόβλημα συμπίεσης.

Η Boeing και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν τη Δευτέρα το πράσινο φως στις αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν τα καθηλωμένα αεροσκάφη. Οι επιθεωρήσεις των 171 αεροσκαφών Max που χρησιμοποιούνται κυρίως από τους αμερικανικούς αερομεταφορείς Alaska και United Airlines μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, αναγκάζοντας την ακύρωση πολλών πτήσεων.

Η Boeing δήλωσε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους χειριστές των Max 9 και θα βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τυχόν ευρήματα κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων.

αεροσκάφηBoeingBoeing 737Boeing 737 Maxειδήσεις τώρα