Κόσμος|16.01.2024 12:00

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει: Ήθελα να ρίξω μπουνιά στη μύτη του Λαβρόφ

Newsroom

Την παρόρμηση που είχε να… ρίξει μια μπουνιά στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ο Ουκρανός ομόλογός του, Ντμίτρο Κουλέμπα, κατά τις πρώτες συνομιλίες που είχαν οι δύο χώρες μετά των εισβολή της Μόσχας στη χώρα.

Τι αποκάλυψε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών για τις... παρορμήσεις του 

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κουλέμπα σε έναν Ουκρανό μπλόγκερ, σύμφωνα με το Reuters, είπε χαρακτηριστικά: «Οι πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις είναι εκείνες στις οποίες νιώθεις απλά ότι θέλεις να πας και να χτυπήσεις τον συνομιλητή σου στη μύτη, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Και μπορώ να πω ότι αυτό μου συνέβη δύο ή τρεις φορές. Η μία περίπτωση ήταν με τον Λαβρόφ στην Αττάλεια την άνοιξη του 2022».

Οι άκαρπες συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας 

Υπενθυμίζεται πως τότε, Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν για αρκετούς γύρους συνομιλιών τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η πρώτη συνάντηση έγινε στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία και αργότερα στην Τουρκία.

Ο Κουλέμπα δήλωσε τότε ότι οι συνομιλίες στην Τουρκία ήταν δύσκολες και αφορούσαν την κατάπαυση του πυρός και τη διευθέτηση ανθρωπιστικών διαδρόμων. Καμία συμφωνία δεν επετεύχθη σε αυτές τις συνομιλίες και έκτοτε δεν υπήρξαν άλλες επίση,εςδιαπραγματεύσεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτει τις συνομιλίες με τη Μόσχα έως ότου αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τα εδάφη της Ουκρανίας. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά έχει ορκιστεί να συνεχίσει τον πόλεμο ή όπως χαρακτηριστικά τον αναφέρει η Μόσχα, την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ουκρανίαειδήσεις τώραΣεργκέι ΛαβρόφΡωσία