Κόσμος|21.01.2024 19:18

Σοκ με βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ: 25 άμαχοι νεκροί και 18 βαριά τραυματίες - Σκληρές εικόνες

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η ρωσική κοινή γνώμη καθώς την Κυριακή καταγράφηκε στο Ντονέτσκ ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που υπέστη η βασανισμένη πόλη από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας.

Το χτύπημα έγινε σε μία από τις πολύ κεντρικές αγορές της πόλης, με τις τοπικές Αρχές να μιλούν για τουλάχιστον 25 νεκρούς και 20 τραυματίες, που σύμφωνα με τη Ρωσία είναι όλοι άμαχοι πολίτες. Όπως μετέδωσε στο OPEN, ο ανταποκριτής στη Ρωσία Θανάσης Αυγερινός, οι 18 τραυματίες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Για «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» μιλά η Μόσχα

Η Μόσχα χαρακτηρίζει το χτύπημα ως μια «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» που καταδεικνύει «την αναγκαιότητα να επιτύχουμε όλους τους στόχους» στην Ουκρανία. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σκληρές.

«Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους, για μία ακόμη φορά διέπραξε μια βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα έγινε ακόμα ένα χτύπημα σε σταθμό φυσικού αερίου, στην Αγία Πετρούπολη.

ΟυκρανίαπόλεμοςθάνατοιβομβαρδισμόςνεκροίΡωσία