Κόσμος|22.01.2024 17:12

Εικόνες χάους στην Ιρλανδία: Η κακοκαιρία Isha ξερίζωσε ορισμένες από τις οξιές που έγιναν γνωστές μέσα από το Game of Thrones

Newsroom

Η κακοκαιρία Isha, που πλήττει τη Βόρεια Ιρλανδία, ξερίζωσε ορισμένες από τις οξιές που βρίσκονται στη λεωφόρο Dark Hedges.

Η κακοκαιρία Isha είχε ως συνέπεια χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα και τα δρομολόγια να διαταραχθούν. Στη λεωφόρο Dark Hedges ξερίζωσε τρία δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε άλλα.

Απίστευτα βίντεο

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα από τα σημεία που γυρίστηκε η σειρά Game of Thrones. O ατμοσφαιρικός διάδρομος με τις οξιές εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, όταν η Άρια Σταρκ μεταμφιέστηκε σε αγόρι για να δραπετεύσει από το King’s Landing.

Ο πρόεδρος του συλλόγου για την προστασία του Dark Hedges επεσήμανε μιλώντας στην Irish Mirror ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες αποκατάστασης.

«Φαίνεται ότι έχουν πέσει τρία δέντρα. Έχουμε ανθρώπους έξω από τα ξημερώματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο. Έχουν πέσει κι άλλα δέντρα στην περιοχή. Ο δρόμος Dark Hedges είναι κλειστός όσο συνεχίζονται οι εργασίες», ανέφερε.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν το 1.175  για να πλαισιώσουν την οδό Bregagh Road. Αρχικά, υπήρχαν περίπου 150 δέντρα.

κακοκαιρίαΙρλανδίαδέντραGame of Thronesειδήσεις τώρα