Boeing: Έβαλαν κολλητική ταινία σε φτερό αεροπλάνου - Η καταγγελία επιβάτη
NewsroomΠεριστατικό στον αέρα προκάλεσε ανησυχία σε δύο επιβάτες που ταξίδευαν με Boeing και συνειδητοποίησαν ότι το φτερό ήταν γεμάτο με κολλητικές ταινίες.
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»
«Έχω πετάξει σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο» είπε ο 62χρονος Ντέιβιντ Πάρκερ στο South West News Service, το οποίο συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ ταξίδευε από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Γκόα της Ινδίας με την αρραβωνιαστικιά του.
«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η ταινία άρχισε να ξεφλουδίζει σκέφτηκα, ’’Τι στο διάολο!;’’» είπε ο τρομοκρατημένος Βρετανός. «Το επεσήμανα στην κυρία που είπε απλώς, ‘’Μακάρι να μην μου το είχες δείξει αυτό’’. Ήμουν πολύ έκπληκτος που είδα ένα patchwork ταινίας σε όλο το φτερό στα μισά της πτήσης», δήλωσε έκπληκτος ο επιβάτης.
Η απάντηση της εταιρείας
Τελικά, ο επιβάτης δεν είχε δίκαιο. Η ταινία χρησιμοποιείται για την προσωρινή επισκευή του χρώματος.
Η εταιρεία διαβεβαίωσε το κοινό της ότι πρόκειται για «ταινία ταχύτητας» η οποία είναι απόλυτα ασφαλής για χρήση σε αεροπλάνα.
«Η ταινία ταχύτητας (speed tape) είναι ένα υλικό εγκεκριμένο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) για ορισμένες προσωρινές επιδιορθώσεις», διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Εξήγησαν ότι σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωση προβλημάτων «πρόσφυσης χρώματος» που ταλαιπωρούσαν ορισμένα αεροσκάφη τύπου 787. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το κολλώδες υλικό χρησιμοποιείται για να μην ξεκολλάει η μπογιά – και όχι για να συγκρατεί τμήμα του αεροσκάφους.
- Τεράστιος όγκος νερού σε τρία 24ωρα στην Κεφαλονιά: «Βυθίστηκε» στη λάσπη το νησί
- Πύργος: Νεκρή 56χρονη που νοσούσε από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα
- Έρχεται πολική εισβολή με έως και -14 βαθμούς: Χιόνια και στην Αττική «βλέπει» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
- Ασλανίδης για Τέμπη: «Όσα ψεύτικα βίντεο και εμφανίσουν, μετά από 2 χρόνια, δεν πείθουν κανέναν»