Κέιτ Μίντλετον: Το παρασκήνιο για την αποκάλυψη - βόμβα για τον καρκίνο
NewsroomΗ βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θέλει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την αποκάλυψη που έκανε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο.
Μετά από ένα χρόνο και πλέον από τον θάνατο της βασίλισσας, ο βασιλιάς Κάρολος επικεντρώνεται στη δική του μάχη με τον καρκίνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσπαθεί να ισορροπήσει τα βασιλικά του καθήκοντα με τη φροντίδα της συζύγου του και των τριών παιδιών τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα σημάδι για το τέλος της αποξένωσης τους από τον πρίγκιπα Χάρι.
Η Katie Nicholl, συγγραφέας του βιβλίου The New Royals και βασιλική ανταποκρίτρια του Vanity Fair, δήλωσε ότι ελπίζει ότι τώρα θα δοθεί επιτέλους τέλος «στις άγριες και πρόστυχες και ανεύθυνες θεωρίες συνωμοσίας».
«Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας να εκδώσει ένα πρωτοφανές προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να το κάνει αυτό», λέει. «Αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που το έκανε αυτό - το έκανε επειδή ήθελε να απευθυνθεί στο κοινό με τον δικό της τρόπο, με τους δικούς της όρους, σε ένα χρονοδιάγραμμα που λειτουργεί για την ίδια και την οικογένειά της».
Γιατί αναζωπυρώθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον
Στις αρχές του έτους, η βασιλική οικογένεια είχε μόλις λίγους μήνες μπροστά της το σχέδιο του βασιλιά να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του και την εκσυγχρονισμένη μοναρχία. Αλλά τα σχέδια αυτά καταρρίφθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Κέιτ εισήχθη κρυφά στην Κλινική του Λονδίνου για εγχείρηση στην κοιλιά, μια εβδομάδα μετά τα 42α γενέθλιά της.
Την επόμενη ημέρα, στις 17 Ιανουαρίου, το Παλάτι του Κένσινγκτον αποκάλυψε ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση και μόλις μια ώρα αργότερα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ακολούθησε ανακοινώνοντας ότι και ο Κάρολος θα πήγαινε στην ιδιωτική κλινική για χειρουργική επέμβαση λόγω διόγκωσης του προστάτη. Για κανέναν από τους δύο δεν υπήρχε η υπόνοια για καρκίνο.
Τα κουτσομπολιά σχετικά με την υγεία του βασιλιά και της μελλοντικής βασίλισσας άρχισαν να διασπείρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, στις 5 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αναβρασμό του ενδιαφέροντος για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, αλλά η απουσία πληροφοριών για την Κέιτ δημιούργησε έδαφος για εικασίες, γράφει η Guardian.
Ο κόσμος στα social media προσπάθησε να κάνει διάγνωση για την υγεία της, με πολλές θεωρίες να κυκλοφορούν. Ωστόσο η ψηφιακά παραποιημένη φωτογραφία της Γιορτής της Μητέρας εξαπέλυσε έναν χείμαρρο συνωμοσιών.
Όλα αυτά έλαβαν τέλος το βράδυ της Παρασκευής, όταν το Παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο είχε καταγραφεί στο κτήμα Frogmore House στο Ουίνδσορ δύο ημέρες νωρίτερα από συνεργείο του BBC. Η Κέιτ καθόταν σε ένα παγκάκι, λάμποντας στον ανοιξιάτικο ήλιο και με φόντο λουλούδια καικ αποκάλυψε στον κόσμο πως είχε καρκίνο.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι' αυτούς και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει», είπε. «Όπως τους έχω πει- είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου», συνέχισε η Κέιτ.
«Περίμεναν για τα παιδιά»
Ο Σάιμον Λιούις, πρώην γραμματέας επικοινωνίας της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε ότι το "πρωτοφανές" αυτό μήνυμα ήταν ισχυρό, γενναίο και αξιοπρεπές. «Ξέρουμε τώρα γιατί ήθελαν να περιμένουν μέχρι τώρα, επειδή τα παιδιά είναι εκτός σχολείου», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι σε δημόσιες θέσεις δεν πρέπει να αναγκάζονται να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της ιδιωτικής τους ζωής, ωστόσο ο Ντέιβιντ Γέλαντ, πρώην συντάκτης της Sun δήλωσε ότι δεν ήταν τόσο απλό για τους βασιλικούς.
«Πέρασαν μερικοί μήνες κενού και αυτό συμπληρώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σχολίασε. «Αν πάμε έξι, εννέα μήνες μπροστά, αυτό το κενό θα ανοίξει και πάλι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπουν πολύ γρήγορα και πάλι στο προσκήνιο, οπότε θα πρέπει να ενημερωθούμε με κάποιο τρόπο. Το να βρίσκεσαι στις σκέψεις εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Γέλαντ. «Το παλάτι έπρεπε να σκεφτεί πώς θα καλύψει απαλά αυτό το κενό χωρίς να ασκήσει πίεση στην Κέιτ».
Η ασθένεια και η θεραπεία της σημαίνουν ότι ο κύριος όγκος των βασιλικών καθηκόντων που αφορούν το κοινό θα συνεχίσει να ανατίθεται στη βασίλισσα Καμίλα, τη βασιλική πριγκίπισσα και τον δούκα του Εδιμβούργου. Αντιμετωπίζουν την πρόκληση να αποσπάσουν την προσοχή όσων είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν δράματα στο διαδίκτυο και να εμπνεύσουν μια νέα γενιά βασιλικών οπαδών.
Ένας 66χρονος συνταξιούχος που βρέθηκε στο παλάτι δήλωσε ότι είναι ντροπή που η Κέιτ ένιωσε την ανάγκη να δημοσιεύσει τη δήλωση. «Είναι δύσκολο γι' αυτούς. Και ο βασιλιάς επίσης, με την τρομάρα του για τον καρκίνο. Αλλά, δυστυχώς, σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται».
Στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ακόμη μια Βρετανή ανέφερε πως το μήνυμα της Κέιτ ήταν «τρομερό». «Πώς μπορείς να κάθεσαι σε ένα τέτοιο παγκάκι σε αυτή την ηλικία και να μιλάς μόνο για την υγεία σου; Η καρδιά μου είναι μαζί της, η καρδιά μου είναι μαζί με τον Ουίλιαμ. Δεν έχει περάσει αρκετά; Πραγματικά δεν χρειάζονται άλλα».
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες