Κόσμος|01.04.2024 16:45

Ουκρανία: Σκοτώθηκε Ρώσος αξιωματούχος από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα

Newsroom

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, διορισμένος από τη Μόσχα, σκοτώθηκε τη Δευτέρα από παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ελεγχόμενο από τη Ρωσία έδαφος στην περιοχή Λουγκάνσκ της Ουκρανίας.

Το τοπικό παράρτημα της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας, που ερευνά μεγάλα εγκλήματα, δήλωσε ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής μιας κρατικής διοικητικής υπηρεσίας σκοτώθηκε όταν «πυροδοτήθηκε μηχανισμός σε ένα αυτοκίνητο», το απόγευμα της Δευτέρας.

Αρκετοί αξιωματούχοι που έχουν τοποθετηθεί από τη Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις που φέρονται να έχουν ενορχηστρωθεί από το Κίεβο ή τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της επίθεση τον Φεβρουάριο του 2022, όπως μεταδίδει το Al Arabiya.

Η Επιτροπή Ερευνών δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός ανοιχτόχρωμου SUV με τα παράθυρα και τις πόρτες του κατεστραμμένα και συντρίμμια διασκορπισμένα στο δρόμο στο Starobilsk, πόλη στο Λουγκάνσκ.

«Οι συνθήκες του περιστατικού και τα άτομα που εμπλέκονται στη διάπραξη του εγκλήματος διερευνώνται», αναφέρει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια».

νεκρόςΡωσίαέκρηξηειδήσεις τώραΟυκρανία