Κόσμος|05.04.2024 12:46

Τουρκία: Σύλληψη 8 υπόπτων για κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ

Μαρία Ζαχαράκη

Με μια επιχείρηση που θυμίζει σκηνές από κινηματογραφικό θρίλερ, οι τουρκικές αρχές αποκάλυψαν και εξάρθρωσαν ένα δίκτυο κατασκοπείας που φέρεται να συνδέεται με την ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η επιχείρηση, γνωστή ως «MOLE-3», οδήγησε στη σύλληψη οκτώ υπόπτων, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, να ανακοινώνει τις λεπτομέρειες μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το δίκτυο φέρεται να συνέλεγε πληροφορίες για άτομα και εταιρείες στην Τουρκία, στοχεύοντας στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ο τελευταίες εξελίξεις επιδεινώνουν τις ήδη τεταμένες διπλωματικές σχέσεις

Η επιχείρηση «MOLE-3» έφερε στο φως την ύπαρξη συναντήσεων μεταξύ των υπόπτων και πρακτόρων των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και τη μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών και εγγράφων. Ο Αλί Γερλίκαγιά εξέφρασε την αποφασιστικότητα των τουρκικών αρχών να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός των συνόρων της χώρας μας», είπε. Η προηγούμενη επιχείρηση της Τουρκίας με τη σύλληψη 15 φερόμενων Ισραηλινών πρακτόρων τον Ιανουάριο είχε ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις του Ισραήλ, επιδεινώνοντας τις ήδη τεταμένες  διπλωματικές τους σχέσεις.

ΤουρκίασύλληψηΙσραήλκατάσκοποιειδήσειςειδήσεις τώρα