Κόσμος | 29.04.2024 12:10

Σάντσεθ: Δεν παραιτείται ο Ισπανός πρωθυπουργός - Ανακοίνωσε την απόφασή του

Newsroom

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε τη Δευτέρα ότι μετά από μια περίοδο προβληματισμού σχετικά με το μέλλον του αποφάσισε να συνεχίσει να ηγείται της χώρας.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ενημέρωσε τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ΄ για την απόφασή του.

Η απόφασή του να συνεχίσει βάζει μια γραμμή κάτω από μια εβδομάδα κατά την οποία η ισπανική πολιτική οδηγήθηκε σε περαιτέρω αναταραχή από την προοπτική να αντιμετωπίσει άλλη μια διχαστική κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την επιλογή νέου πρωθυπουργού ή ακόμη και τέταρτες γενικές εκλογές σε πέντε χρόνια.

Βάσισαν την αγωγή -πιθανότατα- σε fake news και τώρα λένε πως δεν είχαν πολιτικό κίνητρο

Η εισαγγελία δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, δικαστήριο της Μαδρίτης να εξετάσει μια ιδιωτική καταγγελία που κατέθεσε μια ομάδα κατά της διαφθοράς σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ για αθέμιτη άσκηση επιρροής και επιχειρηματική διαφθορά.

Η εν λόγω ομάδα, η Manos Limpias (Καθαρά Χέρια), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι στήριξε την αγωγή της σε πληροφορίες των ΜΜΕ και πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους.

Ο επικεφαλής της, ο Μιγκέλ Μπερνάντ, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook πως η οργάνωση απλώς συνέλεξε και διαβίβασε τα δημοσιεύματα σε έναν δικαστή πράττοντας το καθήκον της ως πολίτης, και αρνήθηκε πως η ενέργεια είχε πολιτικά κίνητρα.

ΙσπανίαΠέδρο Σάντσεθειδήσεις τώρα